طرز تهیه زولبیا خانگی آسان مرحله به مرحله با و بدون قیف

به گزارش اخبار ورزش ها، زولبیا و بامیه دو یار جدانشدنی شب های ماه رمضان هستند که به سفره های روزه داران جلوه دیگری می دهند. روزه داران معمولا کنار آش رشته، شله زرد، پنیر و سبزی از این شیرینی خوشمزه هم بسیار استقبال می نمایند. زولبیا را می توان شیرینی مخصوص ماه رمضان نامید اما با دانستن طرز تهیه زولبیا خانگی آسان هر زمان که بخواهید می توانید آن را درست کنید.

طرز تهیه زولبیا خانگی آسان مرحله به مرحله با و بدون قیف

مواد لازم برای تهیه زولبیا خانگی

  • آرد قنادی نصف لیوان
  • نشاسته گل نصف لیوان
  • آب ولرم نصف لیوان
  • ماست پرچرب چهار قاشق غذاخوری
  • روغن جامد یا کره یک قاشق مرباخوری
  • گلاب یک قاشق غذاخوری
  • زعفران غلیظ یک قاشق مرباخوری
  • خمیرمایه یک قاشق مرباخوری
  • شکر یک قاشق مرباخوری

مواد لازم برای تهیه شربت زولبیا

  • آب یک پیمانه
  • شکر دو پیمانه
  • آب لیمو یک قاشق سوپ خوری
  • گلوکز یک قاشق سوپ خوری
  • گلاب یک هشتم پیمانه
  • زعفران دم نموده یک پنجم قاشق سوپ خوری

طرز تهیه زولبیا خانگی آسان

1. خمیرمایه و نشاسته را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه زولبیا خانگی آسان باید یک کاسه کوچک انتخاب کنید تا در آن آب ولرم و شکر را خوب مخلوط کنید. پودر خمیرمایه را روی مخلوط بپاشید و به آرامی هم بزنید. روی کاسه را برای 10 دقیقه پوشانده و آن را کنار بگذارید. یک کاسه دیگر انتخاب کنید تا در آن نشاسته و ماست را مخلوط کنید. دقت داشته باشید که مخلوط ماست و نشاسته باید یک دست باشند. اگر مخلوط زولبیا سفت بود باید کمی ماست به آن اضافه کنید.

2. مایه شیرینی را آماده کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه زولبیا خانگی آسان نوبت به مخلوط کردن مواد می رسد. پس خمیر مایه، روغن و آرد را داخل کاسه نشاسته بریزید و با هم زن دستی خوب هم بزنید. بعد از یک دست شدن میزان گلاب و زعفران گفته شده را اضافه کنید. اگر مایه زولبیا خانگی تان شل بود می توانید کمی آرد اضافه و هم بزنید. بعد از یک دست شدن مایه زولبیا خانگی باید رو کاسه را بپوشانید و آن را برای هشت ساعت در یخچال بگذارید. اگر نزدیک افطار به فکر درست کردن زولبیا افتادید تنها کافی است آن را برای یک ساعت در یخچال بگذارید.

3. شربت بار را آماده کنید

در سومین مرحله از طرز تهیه زولبیا خانگی آسان باید شربت بار این شیرینی را درست کنید. آب و شکر را درون یک قابلمه بریزد و اجازه دهید شکر کامل حل گردد. هنگامی شربت تان در قابلمه آغاز به جوشیدن کرد دیگر آن را هم نزنید. میزان آب لیمو گفته شده را به آن اضافه و صبر کنید تا به غلظت دلخواه برسد. در آخر گلوکز یا عسل را هم اضافه و هم بزنید. پنج دقیقه دیگر زمان دهید تا شربت بجوشد و به غلظت لازم برسد. حرارت را خاموش کنید تا خنک گردد. در ادامه مواد را از یخچال بیرون بیاورید و کمی آن را هم بزنید تا مخلوط یک دست گردد. مایه را داخل قیف شیرینی پزی بریزید. اگر قیف در دسترس تان نبود ظرف سسی را آماده نموده و مواد را درون آن بریزید. رنگینک با خرمای له شده هم یکی از گزینه ها است که می توانید برای افطاری درست کنید.

4. زولبیا خانگی را سرخ کنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه زولبیا خانگی به مقدار کافی داخل یک تابه گود روغن بریزید. بعد از داغ شدن روغن، مایه زولبیا را به صورت دورانی داخل روغن بریزید و دو طرف آن را کامل سرخ کنید تا طلایی شوند. برای پف بهتر زولبیا خانگی باید روغن کامل داغ باشد. از سویی دیگر آن را از بیرون و به شکل دورانی بریزید تا خوب فرم بگیرند.

5. زولبیا را داخل شهد بیاندازید

در پنجمین و آخرین مرحله از طرز تهیه زولبیا خانگی آسان باید زولبیاهای سرخ شده را برای یک دقیقه داخل شهد گرم بیاندازید. بعد از برداشتن آن را روی توری بگذارید تا شهد اضافه آن خارج گردد. زولبیاها را داخل ظرف موردنظر چیده و روی آن را با خلال پسته و گل محمدی تزئین کنید. زولبیا خانگی تان برای افطار آماده است. نوش جان!

نکات تکمیلی پخت زولبیا خانگی آسان

زولبیا شیرینی پر شهد و خوشمزه ای است که درست کردن آن موقع زیادی از شما نمی گیرد. افراد گاهی گمان می نمایند که تنها در شب های ماه رمضان می توان این شیرینی را از شیرینی فروشی ها تهیه کرد در حالی که با دانستن دستور تهیه و نکات مرتبط با آن به راحتی با قیف و بدون قیف در منزل می توانند درست نمایند.

شربت زولبیا

شربت زولبیا را حتما با آب لیمو درست کنید تا شکرک نزد. در تهیه شربت، این نکته را نباید فراموش کنید که با زیاد کردن حرارت، شربت زود غلیظ می گردد اما بعد از سرد شدن، شیرینی آن دو برابر خواهد شد. نکته دیگر که باید به آن توجه داشته باشید در صورت نداشتن غلظت، شنمایندگی زولبیاها از بین خواهد رفت. در آخر باید بدانید که اگر شربت بار را به روش گفته شده درست کنید علاوه بر براقی و تردی دیگر با گذشت چندروز نرم نخواهد شد.

استفاده از ماست و نشاسته در تهیه زولبیا

در طرز تهیه زولبیا خانگی آسان، ماستی که به کار می برید نباید خیلی غلیظ یا آبکی باشد پس ماست ترش خانگی برترین گزینه می تواند باشد. ماست نباید تازه باشد. درست کردن آش ماست را در ماه رمضان برای عزیزان تان نباید فراموش کنید. از سویی دیگر در تهیه زولبیا با نشاسته ذرت بهتر است از دانه های درشت نشاسته به جای پودر نشاسته بهره ببرید. از سویی دیگر نشاسته تان باید تازه باشد تا زولبیاها به خوبی در روغن پف نمایند.

سفتی و خشکی زولبیا خانگی

سفتی و خشکی زولبیا دلایل زیادی ممکن است داشته باشد که مهم ترین آن ها می تواند گذشتن تاریخ انقضا خمیرمایه، عمل نیامدن خمیرمایه، زیاد سرخ کردن زولبیا، نازک ریختن زولبیا و ریختن آرد اضافه در مایه شیرینی باشد. کنار زولبیا طرز تهیه حلوای هویج با شیر و درست کردن آن را فراموش در این شب ها نباید فراموش کنید.

نحوه سرخ کردن زولبیا خانگی

خمیر را به صورت دایره ای و با فشار از بطری خارج کنید سپس سه تا چهار دایره متحدالمرکز در روغن ایجاد و وسط آن ها را ببندید. توجه داشته باشید که از داخل به بیرون این کار رو انجام دهید. برای داشتن زولبیاهای زیبا با اشکالی منظم به زمان و کمی تجربه احتیاج دارید قطعا دسته های بعدی بهتر خواهند بود. اگر هوس یک دسر برای افطار کردید حتما پودینگ شکلاتی را امتحان کنید.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه زولبیا خانگی آسان مرحله به مرحله با و بدون قیف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه زولبیا خانگی آسان مرحله به مرحله با و بدون قیف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید