این گیاه قرمز رنگ را حتما بخورید
به گزارش اخبار ورزش ها، چغندر گیاهی است که مصارف گسترده ای دارد و مهم ترین کاربرد آن فراوری قند و استخراج شکر است. از ریشه های چغندر، قند گرفته می گردد که به چغندر قند معروف است. این قند به عنوان یک منبع اصلی برای فراوری شکر به کار می رود. بعلاوه، برگ های چغندر نیز در تهیه غذاها و سالادها مورد استفاده قرار می گیرند.
ارزش غذایی چغندر خام
چغندر خام سرشار از آنتی اکسیدان و فیبر است که باعث می گردد بدن با رادیکال های آزاد مبارزه کند. این ماده غذایی کم چرب بوده و برای سلامت و قلب خیلی مفید است. خوردن آب این گیاه برای کسانی که به نارسایی قلبی مبتلا هستند، بسیار مفید است؛ چراکه با مصرف آن سرعت و توان افراد در انجام فعالیت های بدنی بالا می رود. مصرف چغندر خام باعث افزایش قدرت عضلانی می گردد. این ماده غذایی دارای انواع فیبرهای محلول و نامحلول است که فیبر محلول باعث کنترل قند و کلسترول می گردد و فیبر نامحلول هم در سلامت روده ها و برطرف یبوست دخالت دارد. این گیاه دارای ویتامین های A، D، E، K و انواع ویتامین است.
خواص چغندر قرمز
این گیاه ویتامین و مواد معدنی زیادی دارد. کلسترول آن ناچیز و کالری آن کم است. بعضی از خواص چغندر قرمز :
استحکام استخوان و دندان: این گیاه سرشار از کلسیم است و کلسیم برای استخوان ها و دندان ها بسیار مفید است.
جلوگیری از پوکی استخوان: نیتریک اسیدی که در این گیاه وجود دارد از پوکی استخوان جلوگیری می نماید.
مراقبت از پوست: به خاطر مواد معدنی و ویتامین های موجود در آن پوست را نرم و سفید می نماید.
یاری به هضم غذا: چون فیبر این گیاه زیاد است باعث هضم غذا می گردد.
کنترل کلسترول: مصرف منظم چغندر قرمز باعث کنترل کلسترول بد می گردد.
مراقبت از کبد: چون چغندر سرشار از کلسیم، ویتامین های گروه B، آهن، بتائین و آنتی اکسیدان می باشد، برای کبد چرب مفید است.
عملکرد خوب قلب: این گیاه کلسترول بد را از بین می برد و همین باعث سلامت قلب می گردد.
سمیرا ربیعی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: علی رغم بالاتر بودن اندازه قند موجود در چغندر نسبت به سایر سبزیجات، این ماده غذایی باعث افزایش ناگهانی قند خون نمی گردد.
به گفته وی اندازه قند موجود در چغندر در مقایسه با سایر سبزیجات بالاتر است اما به علت این که اندیس و بار گلیسمی آن بالا نیست، پس از خوردن، قند آن به آرامی وارد جریان خون فرد شده و باعث افزایش ناگهانی قند خون نمی گردد؛ البته به شرط آن که هنگام پخت از افزودن شکر به چغندر خودداری گردد.
ربیعی با اشاره به مزایای مصرف این ماده غذایی اعلام نمود: چغندر دارای محتوای بالای آنتی اکسیدان است که با توجه به این محتوای بالای آنتی اکسیدانی به بهبود بسیاری از عوارض ناشی از دیابت نظیرآسیب های بینایی، عصبی و قلبی عروقی در اقراد مبتلا به این بیماری یاری می نماید.
این عضو هیأت علمی گروه تغذیه دانشگاه با توجه به اگزالات و پتاسیم بالای موجود در چغندر ،تاکید نمود: به علت بالا بودن اندازه اگزالات و پتاسیم در چغندر بیماران دیابتی که مبتلا به سنگ کلیه و نارسایی های کلیوی هستند باید در مصرف چغندر احتیاط نمایند.
منبع: گردشبان