انواع شیر لبنی و غیر لبنی

به گزارش اخبار ورزش ها، شیر غذایی است که متخصصان آن را برای اغلب افراد توصیه می نمایند. اگر به راحتی می توانید شیر گاو مصرف کنید و مسئله ای برای تان به وجود نمی آید، پس می توانید از برترین گزینه که همان شیر گاو است بهره ببرید. اما شیر گاو برای همه مناسب نیست و افراد به دلایل مختلف از آن اجتناب می نمایند. در این مقاله با انواع مختلف شیر آشنا میشویم.

انواع شیر لبنی و غیر لبنی شیر اولین ماده غذایی است که پس از تولد به شما معرفی می گردد و همچنان به عنوان تنها منبع تغذیه نوزاد برای ماه ها پس از زایمان به شمار می رود. با این حال، این وابستگی منحصر به فرد به شیر به عنوان منبع حیاتی تغذیه با بزرگتر شدن کودک تمایل به از بین رفتن دارد و به تدریج کودک قادر به گوارش غذاهای جامد می گردد.

با توجه به بزرگتر شدن نوزاد، شیر به تدریج صندلی خود را از دست می دهد و بنابراین آنها با کمتر نوشیدن شیر از مزایای سلامتی آن بهره کمتری خواهند برد. این نکته را باید در نظر داشته باشید که مزایای شیر فقط مختص شیرخواران نیست بلکه همچنان برای افراد در هر سنی ادامه دارد.در ادامه با ما همراه باشید تا شما را بیشتر با انواع شیر و خواص آن آشنا کنیم.

شیرحیوانی

خواص شیر شترجدیدترین نوع شیری که به تازگی به بازار عرضه شده، شیر شتر است. یک لیوان یا یک فنجان (250 گرمی) شیر شتر حاوی 107 کالری، 3 گرم چربی اشباع شده و 17 گرم کلسترول است. بنابر نتایج تحقیقات می توان گفت که شیر شتر در مقایسه با شیر گاو حاوی 10 برابر آهن بیشتر و سه برابر ویتامین C بیشتر است.

علاوه بر این، تحقیقاتی انجام گرفته که بر اساس آنها شیر شتر برای افراد دیابتی مفیدتر است، چون حاوی انسولین است. نوشیدن شیر شتر در مقایسه با نوشیدن شیر گاو با افزایش سطوح انسولین در بیماران مبتلا به دیابت مرتبط است. شیر شتر از آن نوع شیرهایی است که باید با احتیاط آن را مصرف کرد و حتما باید پاستوریزه باشد. به علاوه پیدا کردن این نوع شیر سخت و گران است.

خواص شیر بزاگر در هضم لاکتوز دچار مشکل هستید و خواستار شیری هستید که ارزش های غذایی شیر گاو کم چرب را داشته باشد، شیر بز گزینه خوبی است. با وجود این، شیر بز سرشار از کالری (هر فنجان 168کالری)، چربی اشباع شده (5/6گرم) و کلسترول است. محدود کردن چربی های اشباع شده در رژیم غذایی به کاهش کلسترول خون و کاهش خطر بیماری های عروق کرونری یاری می نماید.

دلیل این است که سطوح بالای کلسترول در خون موجب تجمع پلاک در شریان ها (تصلب شریان ها) می گردد و این تصلب شریان ها وضعیتی است که خطر سکته مغزی و سکته قلبی را افزایش می دهد. یافتن شیر بز کم چرب بسیار سخت است و این نوع شیر در مقایسه با شیر گاو کم چرب ویتامین ها و مواد معدنی اساسی، اسیدفولیک و ویتامین های B کمتری دارد. توجه داشته باشید که اگر شیر بز را به صورت خام مصرف کنید، بیشتر در معرض انواع بیماری ها خواهید بود، مگر آنکه بز را در حیاط خود بزرگ کنید و از نحوه تغذیه و سلامت آن اطمینان داشته باشید.1

خواص شیر گاومعتدل در گرمی و سردی و تری، یعنی سه جزء آبی, جزء دَسِم و چربی و جزء پنیری شیر گاو به حد اعتدال و تساوی است.

به گفته وی شیر گاو سریع الهضم است و ارزش غذایی بالایی دارد.

شیر گاو تقویت نماینده مغز بوده و رطوبت آن را زیاد می نماید.

رفع نماینده فراموشی, مالیخولیا و وسواس بوده و مقوی قلب است.

شیر گاو برای افراد سوداوی و مزاج خشک مفید بوده و ملین شکم است.مصلح آن در گرم مزاجان، شکر و در سردمزاجان، عسل است.

خواص شیر گوسفندشیر گوسفند چربی و قسمت پنیری آن از شیر گاو بیشتر بوده، بعلاوه غلیظ تر از شیر گاو است.2

شیر غیر لبنی

شیر باداماما در این میان ترکیب شیر با پودر بادام صندلی خاصی دارد و نه تنها برای بچه ها بلکه به بزرگ تر ها هم توصیه می گردد که در رژیم روزانه خود این نوشیدنی خاص را قرار دهند. شیربادام جایگزین خوبی است برای شیرسفید و ساده، چون خاصیت درمانی مختلفی دارد اگر شما هم یکی از آن هایی هستید که خواص درمانی مواد غذایی که در رژیم روزانه خود قرار می دهید برایتان اهمیت دارد این نوشیدنی را از دست ندهید. و به سایر اعضای خانواده خود هم پیشنهاد کنید.

شیر بادام مغذی و ضدعفونی نماینده روده ها است و سرشار از ویتامین های A ,B و E و بعلاوه حاوی اندازه زیادی کلسیم، آهن و منیزیم و فیبر می باشد.

شیر سویایکی از شناخته شده ترین و پرمصرف ترین نوشیدنی های گیاهی شیر سویا است که از لوبیای سویا گرفته می گردد. این نوشیدنی از نظر ارزش غذایی و از نظر سطح پروتیدها (3.8 گرم پروتئین در هر لیتر) و لیپیدها شباهت زیادی با شیر گاو دارد. شیر سویا فاقد لاکتوز، اسیدهای چرب اشباع شده و کلسترول هست و برای افرادی است که از عدم تحمل لاکتوز رنج می برند و یا برای افرادی که کلسترول خون شان بالا هست یک جایگزین مناسب محسوب می گردد؛ اما باید بدانید که این شیر بعلاوه حاوی ایزوفلاون(هورمون های گیاهی) نیز هست که روی مسائلی مانند تعادل عملکرد تیروئید یا تعادل هورمونی تاثیر می گذارد. در نتیجه اگر دچار مشکلاتی این چنینی هستید بهتر است قبل از مصرف این نوشیدنی با پزشک خود مشورت کنید.

شیرِ برنجاین نوشیدنی از برنج جوشانده شده و آرد برنج کامل تهیه می گردد و حاوی اندازه کمی پروتئین (1 گرم در هر لیتر) و کلسیم است. این شیر سرشار از قندهای دیرجذب می باشد و فاقد کلسترول و لاکتوز محسوب می گردد. شیر برنج انرژی خوبی به بدن می رساند و برای افرادی که از عدم تحمل لاکتوز یا کلسترول بالای خون رنج می برند مناسب است.3

شیر جو دوسراگرچه نوشیدن شیر حاصل از خیساندن جو دوسر، فواید سلامتی کاملا مشابهی با یک کاسه اوت میل ندارد، اما یک ماده غذایی بسیار مغذی محسوب می گردد. شیر جو دوسر به طور طبیعی از جو دوسر شیرین و پر از کربوهیدرات فراوری می گردد. این شیر حاوی مقداری فیبر محلول است، که باعث می گردد کمی حالت خامه ای به خود بگیرد. یک مطالعه 5 هفته ای روی 52 مرد نشان داد که نوشیدن شیر جو دوسر توانست اندازه کلسترول بد (LDL) آن ها را به اندازه چشمگری کاهش دهد.

شیر کنفشیر کنف (شاهدانه) از بذر شاهدانه خیس شده تهیه می گردد، که حاوی عنصر روان گردان گیاه شاهدانه نیست. دانه های کنف سرشار از پروتئین و چربی های امگا 3 و امگا 6 سالم هستند. شیر کنف نسبت به شیرهای گیاهی دیگر، مقادیر بیشتری از این چربی های مفید را داراست.

شیر نارگیلشیر نارگیل در نتیجه فشردن گوشت سفید نارگیل به دست می آید. این شیر عطر و طعم دلپذیری دارد و جایگزین خوبی برای شیر است. بیشتر شیرهای نارگیل بسته بندی شده با آب مخلوط می شوند تا قوام آن مانند شیر گاو گردد. این شیر پروتئین کمتری نسبت به شیر بادام دارد، اما بسیاری از برندها با مواد مغذی خاصی آن را غنی می نمایند.4

برترین زمان برای نوشیدن شیربهتر است شیر را یک ساعت و نیم بعد از وعده غذایی شام یا ناهار بنوشید. در این صورت تداخلی در جذب آهن و روی و ویتامین های موجود در غذا با کلسیم موجود در شیر رخ نمی دهد.

بعلاوه اگر عادت دارید قبل از خواب شیر بنوشید بهتر است نیم ساعت قبل از اینکه به رختخواب بروید یک لیوان شیر بنوشید. در این صورت کلسیم فرصت کافی برای جذب شدن دارد و در فرایند خواب تان نیز تداخلی ایجاد نمی گردد.

نکته ای که در باب جذب کلسیم شیر باید در نظر گرفت این است که، فرقی نمی نماید شیر را سرد، گرم یا ولرم بنوشید. دمای شیر هیچ دخل و تصرفی در اندازه و مدت زمان جذب کلسیم ندارد. انتخاب دمای شیر بستگی به ذائقه و تمایل فرد دارد. هر فردی باید تا حدودی با سیستم گوارشی خود آشنا باشد. بعضی افراد با نوشیدن شیر گرم حالت تهوع می گیرند و از مخاطی که در مجرای گوارشی شان تشکیل می شوند رنج می برند. بعضی دیگر هستند که بعد از نوشیدن شیر سرد دچار نفخ شکم و سوزش معده می شوند. در همه این موارد کلسیم موجود در شیر فرایند طبیعی خود را طی می نماید. اما فرد برای آسودگی خیال و رسیدن به حال مطبوع باید تشخیص بدهد که سیستم گوارشی اش با شیر گرم سازگار است یا شیر سرد.5

پی نوشت:

1.www.namnak.com

2.www.jadidtarin.com

3.www.beytoote.com

4.www.snapp.market

5.www.chetor.com

منبع: راسخون

به "انواع شیر لبنی و غیر لبنی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انواع شیر لبنی و غیر لبنی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید