کدام ویتامین از سرطان روده پیشگیری می نماید؟
به گزارش اخبار ورزش ها، تهران (پانا) - با کاهش مصرف ویتامین D به وسیله منابع غذایی مانند ماهی، تخم مرغ و شیر، محققان شاهد افزایش نرخ ابتلا به سرطان روده بزرگ به ویژه میان جوانان هستند.

به گزارش اخبار ورزش ها، بر اساس یک مطالعه تازه که به وسیله دانشمندان موسسه سرطان دانا فاربر دانشگاه هاروارد اجرا شده است، مصرف مقادیر بیشتری ویتامین D آن هم عمدتا از منابع غذایی، می تواند برابر ابتلا به سرطان روده بزرگ یا پولیپ های پیش سرطانی روده محافظت ایجاد کند.
این مطالعه که به تازگی در مجله Gastroenterology به صورت آنلاین منتشر شده است، توصیه هایی برای دریافت بیشتر ویتامین D به عنوان استراتژی موثر پیشگیری از سرطان روده بزرگ در بزرگسالان زیر 50 سال ارائه می دهد.
به گفته محققان مصرف روزانه 300 واحد یا بیشتر از این ویتامین، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را تقریبا 50 درصد کاهش می دهد.
مصرف بیشتر ویتامین D با کاهش خطر ابتلا به پولیپ روده بزرگ پیش سرطانی قبل از 50 سالگی مرتبط است. در واقع این ویتامین، با فعال کردن سلول های T که به سلول های سرطانی حمله می نمایند، سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید.
این یافته ها بر اساس داده های مطالعه روی بیش از 94 هزار زن به دست آمده اند؛ کسانی که بخشی از یک مطالعه طولانی مدت بودند که در اوایل دهه 90 میلادی شروع شد.
به گفته نویسندگان این پژوهش درک عوامل خطر مرتبط با سرطان روده بزرگ در دوران جوانی بسیار مهم است؛ چون می توان تصمیمات آگاهانه ای در خصوص شیوه زندگی و رژیم غذایی گرفت و افراد پرخطر را تحت غربالگری زودهنگام قرار داد.
منبع: خبرگزاری پانا