چگونه تلفن ثابت را به کامپیوتر وصل نموده و تماس تلفنی اینترنتی بگیریم
به گزارش اخبار ورزش ها، روزهای محدود شدن به تلفن ثابت و ابزارهای تماس قدیمی به سرانجام رسیده است. امروزه، هم کاربران خانگی و هم کسب وکارها در پی روش های نو و یکپارچه و انعطاف پذیری برای ارتباطات و تماس های تلفنی خود هستند. شرکت ها دوست دارند تمام تماس های آن ها ضبط و به طور مناسبی پردازش و در دسترس باشند. بسیاری از مشاغل در دنیای امروز به تلفن اینترنتی و سیستم های تلفنی VoIP روی آوردند و دوست دارند از این تلفن ها استفاده نمایند.

تلفن های VoIP طیف وسیعی از قابلیت ها و کاربردها را به ارمغان می آورند که روی خطوط تلفن ثابت قدیمی در دسترس نیستند. راه اندازی سیستم های تلفن اینترنتی VoIP بی دردسر و تا حدودی آسان شده است؛ ضمن اینکه از نظر هزینه ای و قیمت هم ارزان هستند و باعث می شوند کسب وکارها پویایی و انعطاف پذیری بیشتری داشته باشند و چابک تر به ارائه خدمات بپردازند.
در این مطلب، می خواهیم کمی درباره تلفن های VoIP و مزایای آن ها صحبت کنیم و بعد آموزش بدهیم که چگونه یک تلفن VoIP را به اینترنت و کامپیوتر وصل کنیم و از مزایای آن بهره ببریم. در فرادرس می توانید انواع مجذوب نماینده را دنبال و یاد بگیرید.
تفاوت تلفن ثابت با تلفن VoIP
شاید بسیاری از ما عبارت هایی مانند تلفن اینترنتی یا تلفن VoIP به گوش مان خورده باشد ولی دقیقا ندانیم چه تفاوتی با گوشی های تلفن ثابت قدیمی دارند که همه ما در خانه ها داریم. همین طور، پرسش های زیادی درباره تماس اینترنتی و ضبط تلفن روی خطوط تلفن ثابت مطرح می گردد. اینکه آیا می توان یک تلفن ثابت معمولی را تبدیل به یک تلفن VoIP کرد یا اینکه هزینه کدام مدل تلفن کمتر و حتی رایگان است.
تلفن های ثابت، یک خط شماره تلفن خانگی یا اداری را به وسیله کابل های مسی یا فیبرنوری به شبکه تلفن PSTN یا POTS مخابرات وصل می نمایند. داده های ارتباطی روی تلفن ثابت از نوع آنالوگ است و شخصی که در حال تماس است؛ صدای او تنها انتقال پیدا می نماید و هیچ اطلاعات اضافی دیگری رد و بدل نمی گردد.
تلفن های ثابت دارای ویژگی هایی مانند پیاک صوتی، تماس کنفرانسی، شناسه تماس گیرنده (Caller ID) و انتظار مکالمه را دارند و قابل اعتمادتر هستند ولی برای دنیای امروز، دیگر پاسخگو نبوده و نقاط ضعف بزرگی دارند که باعث می گردد کسب وکارها ازشان فاصله بگیرند.
کسب وکارهای امروزی دوست دارند ویژگی های پیشرفته ای مانند ضبط تماس ها، جست وجو در تماس ها، بازپخش تماس ها، مسیریابی تماس های ورودی، کنفرانس ویدئویی، تماس اینترنتی، صندوق صوتی و ده ها ویژگی دیگر داشته باشند و بتوانند با مشتریان تعامل دو طرفه روی خط تلفن برقرار نمایند. یکی از ویژگی های مهمی که شرکت های تجاری احتیاج دارند؛ تعریف شماره تلفن های مجازی روی یک خط تلفن ثابت فیزیکی است تا محدودیت های کابل کشی خط تلفن برای دفاتر و شعبه های مختلف را رفع نمایند.
اینجا است که تلفن های اینترنتی یا VoIP مطرح می شوند. VoIP مخفف Voice over Internet Protocol است (برای آشنایی بیشتر با فناوری ویپ این را دنبال کنید) و اصطلاحا به تلفن های ثابتی گفته می گردد که از پروتکل IP و ارتباطات مبتنی بر بستر اینترنت پشتیبانی می نمایند. شما با تلفن VoIP می توانید به وسیله اینترنت، تماس تلفنی داشته باشید.
بزرگ ترین مزیت تلفن VoIP این است که دیگر احتیاجی به خط تلفن ثابت و کابل کسی مسی ندارند و فناوری ویپ (VoIP) می تواند تماس ها را به وسیله اتصال اینترنت و با دستگاه واسطی مانند مودم، روتر و شبکه های وای فای بی سیم با یاری کامپیوتر، گوشی تلفن همراه، تبلت، لپ تاپ و نظایر این ها به سوی گیرنده تماس بفرستد یا تماس های ورودی را ضبط و دریافت کند.
در تلفن VoIP می توانید به وسیله هر دستگاهی که اینترنت وصل می شوند؛ تماس تلفنی اینترنتی داشته باشید یا تماس ها را پاسخ دهید و احتیاجی به خرید سخت افزار نیست. هزینه ها در تماس های اینترنتی به شدت کاهش پیدا می نماید و طیف بسیار وسیعی از مزایا و ویژگی ها در اختیار شما قرار می دهد.
یک سیستم تلفنی اینترنت کاملا مقیاس پذیر است و می توانید به تعداد بی نهایت خطوط داخلی و شماره های مختلف تعریف و بعد آن ها را به سادگی توزیع، کنترل و مدیریت کنید. تمام تماس های ورودی ضبط می شوند و قابلیت جست وجو و گزارش گیری تماس ها دارند. می توانید روی تلفن ویب، کنفرانس صوتی و تصویری برقرار کنید یا از صندوق صوتی مجازی فکس آنلاین و غیره سود ببرید.
اگر بخواهیم مزایای سیستم های تلفنی اینترنتی و VoIP را ذکر کنیم؛ یک لیست طولانی می گردد؛ فقط کافی است بدانیم که از هر نظر قابل مقایسه با تلفن های ثابت امروزی نمی شوند.
اتصال تلفن ثابت به کامپیوتر
آیا برای اینکه مکالمات تلفنی را روی کامپیوتر ضبط کنیم؛ حتما باید یک تلفن VoIP داشته باشیم؟ خوش بختانه، جواب خیر است. شما می توانید همین تلفن ثابت قدیمی خانه را هم به کامپیوتر یا لپ تاپ وصل کنید و تماس ها را ضبط نموده یا با کامپیوتر تماس داشته باشید. برای اتصال گوشی به پی سی می توانید به آموزش زیر مراجعه کنید:
چگونه تلفن ثابت را به کامپیوتر وصل کنیم
سال ها پیش، کارت های تلفن ثابت آنالوگی بود که می شد روی مادربورد و درگاه PCI نصب کرد و به سادگی، خط تلفن ثابت خانه را به درگاه RJ11 آن ها وصل نموده و با یک نرم افزار شماره گیری معمولی روی ویندوز، با کامپیوتر تماس گرفت یا مکالمات را ضبط و مدیریت کرد. به مرور، مودم های Dial Up آمدند و همان کار کارت های تلفن آنالوگ را انجام می دادند. روی هر کامپیوتر یا لپ تاپ یک مودم Dial Up بود و شما به راحتی می توانستید با کامپیوتر صحبت کنید.
امروزه، دیگر این کارت ها فراوری و عرضه نمی شوند و خبری از مودم های Dial Up نیست؛ بلکه فناوری پیشرفت بزرگی نموده است. شما با استفاده از یک مبدل USB به RJ11 می توانید خط تلفن خانه یا تلفن ثابت را به کامپیوتر یا لپ تاپ وصل کنید. بعد، با نصب نرم افزارهای مدیریت تلفن و تماس دسکتاپ مانند Express Talk و اتصال خط تلفن ثابت به مودم ADSL یا 4G LTE، به سادگی تماس تلفنی را روی تلفن ثابت تجربه کنید.
راه کار دیگر، اتصال تلفن آنالوگ و ثابت قدیمی خانه ها به یک آداپتور ATA و بعد اتصال به کامپیوتر است. در بازار، به هر فروشنده ای بگویید به شما یک آداپتور مبدل ATA یا VoIP می دهد تا تلفن ثابت را به تلفن VoIP تبدیل کنید.
چگونه یک تلفن VoIP ساده بسازیم؟
برای داشتن یک سیستم تلفن اینترنتی، احتیاجی به خرید تجهیزات پیشرفته یا گوشی های تلفن ثابت گران قیمت و دارای درگاه RJ45 و سانترال و نظایر این ها نیست. در خانه یا محل کار، به طور ساده می توانید با استفاده از یک مودم یا روتر دارای درگاه RJ11 و اتصال اینترنت، برای خودتان یک تلفن VoIP ساده بسازید.
مثلا، با خرید مودمی مانند ایرانسل TF-i60 H1 که ذاتا سیم کارتی است و به اینترنت موبایل وصل می گردد اما دارای یک درگاه RJ11 خط تلفن ثابت است؛ می توانید تلفن ثابت معمولی خانه را به یک گوشی موبایل تبدیل کنید و روی بستر اینترنت تماس بگیرید.
کابل خط تلفن ثابت را به جای اینکه به سوکت RJ11 دیوار و خط مخابرات وصل کنید؛ آن را به درگاه RJ11 مودم یا روتر وصل نموده و یک سیم کارت موبایل معمولی (FDD) روی این مودم قرار دهید تا برای شما شماره گیری انجام دهد. به این طریق، می توانید با گوشی تلفن ثابت خود، هر شماره ای را روی بستر اینترنت گرفته و تماس اینترنتی داشته باشید.
این روش، ساده ترین حالت راه اندازی یک تلفن VoIP و اتصال تلفن ثابت به مودم و روتر برای تماس اینترنتی است. اگر یک سرویس VoIP از شرکت اینترنتی خریداری کردید؛ می توانید مشخصات این سرویس را هم وارد پنل کاربری مدیریت تحت وب مودم نموده و به VoIP آن شرکت وصل شوید تا امکانات و قابلیت های بیشتری در اختیار شما قرار دهد و به وسیله وب بتوانید تماس های ورودی و خروجی را ضبط و مدیریت کنید.
اگر یکی از تلفن های VoIP را داشته باشید؛ می توانید به وسیله کابل و درگاه شبکه اترنت RJ45 یا به وسیله وای فای به کامپیوتر و مودم وصل کنید. بعضی مدل های تلفن VoIP دارای دو درگاه RJ45 هستند که یکی برای اتصال به مودم و روتر و دسترسی به اینترنت و دیگری برای اتصال به پی سی و مدیریت تماس ها است. تلفن VoIP کاملا شبیه به یک تلفن ثابت معمولی است؛ فقط در این تفاوت دارد که به جای اتصال به یک شبکه تلفن PSTN، به یک مودم یا روتر متصل می گردد.
تلفن های IP به سوکت RJ11 وصل نمی شوند و معمولا به وسیله کابل شبکه و درگاه RJ45 یا وای فای به کامپیوتر و اینترنت متصل خواهند شد. برای استفاده از VoIP باید یک اتصال اینترنت با حداقل سرعت 100 کیلو بیت بر ثانیه داشته باشید. سرویس های اینترنت خانگی امروزی، همگی بالای 500 کیلوبیت بر ثانیه یا 1 مگابیت هستند و تقریبا می توان گفت شما هر نوع اینترنتی در خانه داشته باشید؛ می توانید از VoIP بهره ببرید.
این نکته را باید در نظر داشت که هرچقدر سرعت اینترنت بالاتر برود؛ کیفیت تماس ها هم افزایش پیدا خواهد نمود و شما می توانید در نهایت تماس ها و کنفرانس های ویدئویی HD هم داشته باشید.
برای تبدیل خط تلفن آنالوگ مخابرات به یک خط اینترنتی و قابل استفاده برای VoIP هم می توانید یک سرویس GateWay از ارائه دهنده های خدمات VoIP بگیرید. غالب شرکت های ارائه دهنده اینترنت، خدمات VoIP هم ارائه می دهند. بهتر است تبدیل خط آنالوگ به دیجیتال را به یک شرکت تخصصی واگذار کنید و خودتان اقدام به راه اندازی سرور VoIP ننمایید.
در حال حاضر، محبوب ترین نرم افزار راه اندازی یک سیستم VoIP برای مصارف خانگی یا اداری کوچک، نرم افزار استریسک (Asterisk) است. دیگر نرم افزارهایی که هم در بازار موجود هستند و باید روی کامپیوتر یا لپ تاپ به اسم سرور VoIP نصب شوند؛ مبتنی بر Asterisk طراحی شدند. در ، انواع روش های شماره گیری و برقراری تماس تلفنی مبتنی بر گوشی های تلفن ثابت یا تحت شبکه مورد آنالیز قرار می گیرد.
اگر یک تلفن آنالوگ معمولی دارید ولی می خواهید از آن به اسم تلفن IP یا تلفن تحت شبکه بهره ببرید؛ احتیاج به یک مبدل سیگنال های آنالوگ به دیجیتال یا آداپتور VoIP خواهید داشت. در بازار این آداپتور را معمولا دستگاه ATA می گویند. این آداپتور، وظیفه تبدیل سیگنال های آنالوگ به دیجیتال و برعکس را بر عهده دارد و بین دستگاه تلفن آنالوگ و شبکه اینترنت قرار می گیرد.
اقدامات مهم پیش از راه اندازی یک مرکز تلفن VoIP
تا اینجا، درباره راه اندازی یک سیستم تلفن اینترنتی خانگی و ساده صحبت کردیم که غالبا تجهیزات آن در هر خانه ای یافت می گردد. اما شرکت های میانه و بزرگ و سازمان های اینترپرایس برای راه اندازی یک سرویس تلفن تحت شبکه VoIP باید یک سری اقدامات و پیش احتیاجها را در نظر بگیرند و امکاناتی را مهیا نمایند تا بتوانند از مزایای واقعی مرکز تلفن ویپ سود ببرند.
اولین اقدام برای راه اندازی یک مرکز تلفن VoIP در یک شرکت و سازمان، تخمین زدن تعداد کارمندان یا کاربرانی است که می خواهند از این سیستم استفاده نمایند. این برآورد و آنالیز به شما یاری می نماید محاسبه کنید چند خط تلفن احتیاج دارید و آیا سرویس اینترنت فعلی شرکت با این پهنای باند و سرعت، جواب گوی احتیاج شما خواهد بود یا خیر. گفتیم برای یک خط تلفن IP احتیاج به اینترنتی با سرعت 100 کیلوبیت داریم ولی قطعا برای شرکتی با 50 کارمند؛ دیگر این اینترنت جواب گو نیست و شما باید یک سرویس اینترنت با حداقل 10 مگابیت پهنای باند اختصاصی VoIP داشته باشید.
در واقع، اقدام دوم در هر سازمانی برای نصب VoIP، آنالیز سرعت و کیفیت اتصال اینترنت است. اگر کیفیت اینترنت برای تماس های تصویری یا مبتنی بر اینترنت کافی نباشد؛ در اواسط کار مجبور خواهید شد هزینه بیشتری برای راه اندازی یک اینترنت بهتر متقبل شوید.
مشخص بودجه و پس از آن امکاناتی که روی مرکز تلفن VoIP احتیاج دارید؛ گام های بعدی هستند. تماس های اینترنتی در یک مجموعه تجاری، بسیار مجذوب نماینده هستند و معمولا مدیران دوست دارند به همه ویژگی های گفته شده، دسترسی داشته باشند ولی برای بعضی از آن ها باید هزینه های بسیار بالا و سرسام آوری پرداخت گردد. بهتر است ابتدا یک ارزیابی درست از احتیاجمندی های خود روی یک سرویس VoIP داشته باشید و بعد سراغ خرید سرویس و تجهیزات لازم بروید.
شما می توانید برای کل سازمان خود یک شماره تلفن منحصربه فرد اختصاص دهید یا اینکه برای هریک از کارمندان خود یک شماره تلفن منحصربه فرد مشخص کنید. اگر یک کارمند شما به صورت دورکاری همکاری کند؛ شاید بخواهید به وسیله شماره تلفن موبایل در سیستم فعالیت کند؛ پس در این صورت باید این ویژگی را هم محاسبه کنید.
گام های بعدی شامل انتخاب یک سرویس VoIP مناسب و بعد خرید سخت افزار و تجهیزات مورد احتیاج آن است. سرویس VoIP انتخاب کنید که دقیقا احتیاجهای شما را برآورده نموده و خدمات درخواستی شما را ارائه می دهد. خدمات پس از فروش در یک سرویس ویپ بسیار مهم است. آسانی در راه اندازی و مصرف و تطابق با بودجه ای که در نظر گرفتید؛ از دیگر مولفه ها در انتخاب یک سرویس ویپ مناسب هستند.
در سایت فرادرس به شما یاری می نماید تا یک سیستم تلفن تحت شبکه VoIP مبتی بر ایزابل (Issabel) راه اندازی کنید. در سیستم ایزابل احتیاجی به کابل کشی خطوط تلفن ندارید و امکان برقراری ارتباط میان دفاتر مختلف به صورت بسیار ساده و با کمترین هزینه ای میسر است. آسانی مانیتورینگ مرکز تماس و یکپارچه سازی سیستم تلفن از دیگر مزایای آموزش ایزابل (Issabel) است.
منبع: شبکه چی