نسخه هایی که در دوران کرونا به افزایش تجمع دامن می زند
به گزارش اخبار ورزش ها، خبرنگاران/خراسان شمالی اگر این روزها سری به تعدادی از داروخانه های شهر بجنورد بزنیم می بینیم که باید مدت بیشتری را برای نسخه پیچی در داروخانه بمانیم.

و یا اگر به درمانگاه ها رفته باشید می بینید که در بعضی از ساعات روز صف بیماران در انتظار پزشک طولانی تر شده است.
حذف دفترچه های کاغذی یکی از مهمترین اهداف اجرای طرح نسخه های الکترونیکی در مطب و داروخانه ها است اما پزشکان بر این امر معتقد هستند که زمان اجرای این طرح در استان هایی که به تازگی در آن ها آغاز شده است، مناسب نیست و فقط به افزایش تجمعات در داروخانه، درمانگاه و مطب ها دامن می زند.
افزایش سه برابری زمان نسخه پیچی در داروخانه ها با اجرای طرح نسخ الکترونیکی
دکتر آرمان ریحانی رئیس انجمن داروسازان خراسان شاقتصادی در گفت و گو با اخبار ورزش ها، گفت: دولت برای کنترل و قطع زنجیره کرونا سیاست هایی همچون محدودیت ها را اعمال می نماید تا به این وسیله جلوی ترددهای غیرضروری و ایجاد تجمع گرفته گردد.
وی اضافه کرد: این در حالی است که اجرای طرح نسخ الکترونیکی در این زمان که خطر ابتلای کرونا وجود وجود دارد به تجمع بیماران در مکان های مذکور دامن زده است.
ریحانی با اشاره به اینکه همواره در شش ماه دوم سال بر تعداد بیماران با افزایش فصل سرما اضافه نموده می شد، ادامه داد: فصل سرما از یک سو، شیوع ویروس کرونا نیز موجب شده تا تعداد بیماران در این فصل از سرما بیش از هر زمان دیگری گردد.
وی اظهارکرد: نرم افزاری که بیمه برای اجرای این طرح به داروخانه، مطب و درمانگاه ها ارائه داده است، ایراد دارد، اینترنت در بعضی از نقاط با مشکل روبرو است و گاهی اوقات قطع می گردد و همین امر موجب می گردد تا بیمار بیشتر در صف انتظار باقی بماند.
این مقام مسئول توضیح داد: نسخه ای که در داروخانه طی پنج تا هفت دقیقه پیچیده می شد، زمانیکه نرم افزار با مشکل روبرو می گردد و یا اینترنت قطع می گردد تا 35 دقیقه هم طول می کشد.
وی با بیان اینکه بیمه سلامت طرح نسخ الکترونیکی را انجام داده است، تاکیدکرد: اجرای این طرح توسط این بیمه نیز در ابتدا با مشکل روبرو بود اما هم اکنون تا حدود 70 درصد از ایرادات گرفته شده است و پیشنهاد ما بر این است که سایر بیمه ها نیز از این نرم افزار استفاده کند.
وی اعلام کرد: متاسفانه در حال حاضر 70 درصد از بیمارانی که به داروخانه ها مراجعه می نمایند یا مبتلا به ویروس کرونا هستند و یا اینکه مشکوک به آن؛ در نتیجه باید کوشش گردد تا جلوی ازدحام در این مکان ها گرفته گردد.
ریحانی با اشاره به اینکه از اجرای طرح استقبال می کنیم اما بهتر است که به فصول گرم سال منتقل گردد، گفت: در حال حاضر افرادی که به داروخانه ها مراجعه می نمایند برای اینکه به ویروس کرونا مبتلا نشوند می خواهند هر چه سریع تر کارشان انجام گردد و مطب را ترک نمایند اما پیچیدن نسخه ها به صورت الکترونیکی و منتظر ماندن آن ها سبب می گردد تا بیمار آن داروخانه را ترک کند و به داروخانه ای برود که خلوت تر است.
موافق اجرای طرح نسخه های الکترونیکی هستیم اما نه با شتاب زدگی
دکتر فرهاد اسحاقی نماینده درمانگاه های خصوصی بجنورد نیز در ادامه در گفت و گو با اخبار ورزش ها، گفت: متاسفانه نرم افزاری که بیمه برای نسخه پیچی الکترونیکی ارائه نموده در حال حاضر قابلیت ویرایش را ندارد.
وی اضافه کرد: اگر در حین کار کردن با نرم افزار پزشک با مشکل روبرو گردد مثلا مشکل قطعی اینترنت به وجود آید، دوباره باید پزشک کل مراحل نوشتن نسخه را از اول انجام دهد.
اسحاقی توضیح داد: زمانیکه بیمار برای تزریق آمپول به درمانگاه مراجعه می نماید، نزد بیمار نسخه ای وجود ندارد که پرستار بداند آن آمپول را چگونه و در چه زمانی تزریق کند.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف مهم اجرای این طرح حذف نسخه های الکترونیکی است، اعلام کرد: اما زمانیکه بیمار آمپول دارد باید داروخانه یک کپی از نسخه به بیمار بدهد تا بتواند برای تزریق نزد پرستار مراجعه کند و عملا بار اقتصادی آن بر دوش داروخانه ها و بخش خصوصی افتاده است.
اسحاقی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان با اجرای این طرح مخالف نیستیم و از اجرای آن استقبال نیز خواهیم کرد، گفت: اما زمان اجرای این طرح مناسب نیست و بهتر است که به شش ماه نخست سال که حجم بیماران کمتر است، موکول گردد.
وی اضافه کرد: اجرای هر طرحی در هر منطقه ای در ابتدا با اشکالاتی روبرو است چرا که ممکن است با مسائلی همچون مسائل زیرساختی روبرو باشد، بنابراین بهتر است این گونه طرح ها در زمانیکه حجم کاری کمتر است انجام گردد نه اینکه به صورت خیلی اضطراری در این برهه زمانی.
فقط سه پزشک در خراسان شاقتصادی از طرح الکترونیکی شدن نسخ استقبال نکردند
دکتر رعنایی مدیر بیمه سلامت خراسان شاقتصادی نیز در گفت و گو با اخبار ورزش ها گفت: فقط سه پزشک طرف قرارداد با بیمه سلامت در این استان از طرح الکترونیکی شدن نسخ استقبال ننموده است.
وی اظهارکرد: غیر از پزشکان مذکور تمامی پزشکان طرف قرار داد با بیمه سلامت در این استان از طرح نسخ الکترونیکی و استحقاق سنجی استقبال نموده اند.
وی اضافه کرد: قدم اول اجرای طرح نسخ الکترونیکی برای پزشکان طرح استحقاق سنجی است که تعدادی از پزشکان با این طرح آغاز نموده تا به طور کامل با طرح آشنا شوند.
رعنایی ادامه داد: البته پزشکانی نیز بوده اند که از همان ابتدا طرح نسخ الکترونیکی را اجرایی نموده اند.
به گفته وی 83 پزشک طرف قرار داد با بیمه سلامت، طرح نسخ الکترونیکی و یا استحقاق سنجی را اتجام می دهند.
این مقام مسئول در ادامه با بیان اینکه تعدادی پزشک متقاضی در این استان وجود دارد که خواستار انعقاد قرار داد با بیمه سلامت هستند، گفت: یکی از شرط اولیه برای انجام این کار اجرای طرح نسخ الکترونیکی توسط آن ها است.
وی توضیح داد: یکی از مهمترین اهداف اجرای طرح نسخ الکترونیکی شفاف سازی به منظور تشکیل پرونده الکترونیکی سلامت است که توسط وزارت بهداشت دنبال می گردد.
رعنایی اعلام کرد: در حال حاضر 45 داروخانه، آزمایشگاه، رادیولوژی با اجرای این طرح همکاری های لازم را دارند که با پیگیری های انجام شده این پوشش به 90 درصد خواهد رسید.
وی شرح داد: طی سال گذشته ماهانه سه هزار و در امسال ماهانه 11 هزار نسخه الکترونیکی ایجاد شده است.
منبع: خبرگزاری ایسنا