طرز تهیه دلمه بلغور

به گزارش اخبار ورزش ها، برگ مو بی شک پر طرفدارترین شکل دلمه است. اما این دلمه را هم می توان با مواد مختلفی پر کرد و به این ترتیب در تهیه آن تنوع ایجاد کرد. رایج ترین دلمه برگ مو ترکیه ای دلمه بلغور است که با بلغور گندم و سبزیجات تهیه می گردد.

طرز تهیه دلمه بلغور

به گزارش اخبار ورزش ها به نقل از ایران کوک ، با نزدیک شدن به تابستان و فرا رسیدن فصل گرما، دلمه برگ مو از غذاهای خوشمزه و متنوعی است که باید سراغش برویم. دلمه را می توان به شکل های مختلف و با مواد مختلف تهیه کرد.

مواد لازم دلمه بلغور

برگ مو250 گرم
بلغور گندم150 گرم
پیاز خرد شده1 پیمانه
روغن زیتونبه مقدار کافی
فلفل قرمز خرد شده1 قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز1 قاشق چایخوری
جعفری خرد شده2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه دلمه بلغور

  1. ابتدا برگ های مو را زیر شیر آب سرد بشویید. در یک تابه عظیم آب برزید و بگذارید آب به جوش بیاید. سپس برگ های مو شسته شده را به مدت 2 دقیقه داخل آب جوش بگذارید. پس از این مدت دوباره آنها را با آب سرد بشویید و آبکش کنید.
  2. بلغور را در کاسه ای قرار دهید و روی آن آب جوش بریزید. بگذارید بلغور 10 دقیقه در آب خیس بخورد و کمی نرم گردد. اگر بعد از 10 دقیقه آبی باقی مانده بود، بلغور را آبکش کنید و با استفاده از یک چنگال دانه های بلغور را از هم باز کنید.
  3. پیاز را به صورت خیلی ریز خرد کنید. یک قاشق روغن زیتون را در تابه ای روی شعله متوسط داغ کنید. سپس پیاز را در روغن تفت بدهید تا نرم گردد (5-10 دقیقه). سپس فلفل خرد شده و پودر فلفل را اضافه کنید و 10 دقیقه دیگر تفت بدهید. هر چند دقیقه یک بار پیاز را هم بزنید. حال بلغور نرم شده را اضافه کنید. 1 دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید. سپس تابه را از روی حرارت بردارید. جعفری خرد شده را اضافه کنید و مخلوط نمایید.
  4. برای پیچیدن دلمه، یک برگ مو عظیم بردارید و آن را روی سطح کار پهن کنید. اگر برگ ساقه دارد آن را جدا کنید. یک قاشق پر از مخلوط بلغور را وسط برگ مو بریزید.
  5. حال لبه پایینی برگ (نزدیک ترین لبه به خودتان) را بردارید و روی بلغور تا کنید. سپس سمت چپ و راست برگ را هم تا کنید و در آخر به سمت بالا رول کنید. سعی کنید تا جای ممکن این مرحله را تمیز و مرتب انجام دهید.
  6. وقتی برگ را کامل رول کردید باید همه لبه های برگ داخل باشد و مواد داخل دلمه دیده نشوند.
  7. این کار را برای برگ ها و بلغور باقی مانده تکرار کنید. در آخر از برگ های باقی مانده (که سوراخ یا پاره هستند) برای پوشاندن کف یک قابلمه بهره ببرید. دلمه ها را چسبیده به هم داخل قابلمه بچینید. دلمه ها را طوری بچینید که لبه باز برگ در زیر قرار بگیرد. این کار مانع از از هم پاشیدن دلمه ها در حال پخت می گردد. حال یک بشقاب روی آنها قرار دهید تا آنها را محکم سر جایشان نگه دارد و مانع از حرکت کردن آنها گردد.
  8. حال قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید و مقداری آب جوش روی دلمه ها بریزید (طوری که آب تا سطح دلمه ها بیاید). وقتی آب قل خورد شعله را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا نیم ساعت پخته شوند. همان طور که بشقاب روی دلمه ها قرار گرفته است آب اضافی را بگیرید. سپس با استفاده از انبر یکی یکی دلمه برگ مو را بردارید و داخل بشقاب بچینید.
منبع: جام جم آنلاین

به "طرز تهیه دلمه بلغور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه دلمه بلغور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید