طرز تهیه بادمجان پلو، یک تجربه متفاوت در آشپزی ایرانی

به گزارش اخبار ورزش ها، بادمجان پلو یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه در فرهنگ غذایی ایران و ترکیه است که با طعم و عطر خاص خود، می تواند هر سفره ای را زینت بخشد. این غذا به علت استفاده از بادمجان، برنج و ادویه جات متنوع، نه تنها طعمی لذیذ دارد بلکه خواص غذایی فراوانی نیز ارائه می دهد. بادمجان پلو معمولاً با گوشت چرخ نموده یا مرغ تهیه می گردد و می توان آن را به روش های مختلفی آماده کرد. در این مقاله به آنالیز طرز تهیه بادمجان پلو، نکات کلیدی در تهیه آن و تنوع های موجود در این غذا خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید تا به دنیای خوشمزه بادمجان پلو سفر کنیم و دیگه بهانه اینکه غذا چی بپزم را نیاورید.

طرز تهیه بادمجان پلو، یک تجربه متفاوت در آشپزی ایرانی

بادمجان پلو یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در آشپزی ایرانی و ترکی است که با روش های مختلفی تهیه می گردد. در ادامه به معرفی چندین روش تهیه بادمجان پلو می پردازیم:

1. بادمجان پلو قزوینی

مواد لازم:

  • برنج: 1 کیلوگرم
  • بادمجان حلقه شده: 1 کیلوگرم
  • پیاز سرخ شده: 1 پیمانه
  • گوشت چرخ نموده: 500 گرم
  • گوجه فرنگی حلقه شده: 2 پیمانه
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • روغن: نصف پیمانه
  • نمک و ادویه: به میزان لازم

طرز تهیه:

بادمجان ها را پوست نموده و در آب و نمک خیس کنید. برنج را نیز چند ساعت در آب خیس دهید. سپس پیاز، رب و گوشت را تفت دهید و برنج آبکش شده را به آن اضافه کنید. در نهایت، لایه ای از برنج، گوشت، بادمجان و گوجه فرنگی را در قابلمه قرار دهید و بگذارید دم بکشد

2. بادمجان پلو ترکی

مواد لازم:

  • بادمجان: 2-3 عدد
  • پیاز: 1 عدد
  • گوجه فرنگی: 2 عدد
  • برنج: 2 پیمانه
  • گوشت چرخ نموده: 250 گرم
  • شوید تازه یا خشک: 1 پیمانه

طرز تهیه:

بادمجان ها را پوست نموده و نگینی خرد کنید. سپس آن ها را با نمک بخوابانید تا تلخی شان گرفته گردد. پیاز را تفت داده و سپس گوشت چرخ نموده را اضافه کنید. بعد از تغییر رنگ گوشت، بادمجان ها و گوجه فرنگی های خرد شده را اضافه کنید. در نهایت، برنج را با شوید مخلوط نموده و دم کنید

3. پلو مخلوط با بادمجان

مواد لازم:

  • بادمجان: 3 عدد
  • هویج: 2 عدد
  • پیاز: 1 عدد بزرگ
  • گوشت چرخ نموده: 200 گرم

طرز تهیه:

بادمجان ها را پوست نموده و نگینی خرد کنید. سپس آن ها را سرخ کنید. هویج را نیز تفت دهید تا نرم گردد. پیاز را تفت داده و سپس گوشت چرخ نموده را اضافه کنید. بعد از سرخ شدن، بادمجان و هویج را به مخلوط اضافه نموده و در نهایت با برنج سرو کنید

این روش ها به شما این امکان را می دهند که بادمجان پلو را به سلیقه خود تهیه کنید و از طعم های متنوع آن لذت ببرید.

بادمجان پلو بدون گوشت

بادمجان پلو بدون گوشت یکی از گزینه های خوشمزه و سالم برای گیاه خواران و افرادی است که در پی یک وعده غذایی سبک هستند. این غذا به سادگی تهیه می گردد و می توان آن را با انواع سبزیجات و ادویه جات دلخواه ترکیب کرد. در ادامه، طرز تهیه بادمجان پلو بدون گوشت را به همراه مواد لازم معرفی می کنیم.

مواد لازم

مادهمیزان
برنج3 پیمانه
بادمجان3 عدد
پیاز1 عدد
سیر2 حبه
گوجه فرنگی4 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
سویا (اختیاری)½ پیمانه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری، تخم گشنیزبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

طرز تهیه

مرحله 1: آماده سازی بادمجان

بادمجان ها را پوست نموده و به صورت حلقه ای برش دهید. سپس آن ها را در محلول آب و نمک قرار دهید تا تلخی شان گرفته گردد. بعد از 30 دقیقه، بادمجان ها را آبکش نموده و در تابه با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی و پخته شوند.

مرحله 2: تفت دادن پیاز و سیر

پیاز را نگینی خرد نموده و در تابه با کمی روغن و زردچوبه تفت دهید تا سبک گردد. سپس سیر را پوره نموده و به پیاز اضافه کنید تا عطر سیر آزاد گردد.

مرحله 3: تهیه مواد میانی

اگر از سویا استفاده می کنید، آن را در آب جوش بریزید تا نرم گردد. سپس سویا را آبکش نموده و با پیاز و سیر تفت دهید. رب گوجه فرنگی را اضافه نموده و کمی تفت دهید تا رنگ رب باز گردد. سپس گوجه فرنگی های رنده شده یا پوره شده را اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا سس غلیظ گردد.

مرحله 4: تهیه بادمجان پلو

برنج خیس خورده را روی حرارت قرار دهید تا بجوش بیاید. سپس برنج را آبکش کنید. در قابلمه ای مناسب، ته دیگ دلخواه (نان یا سیب زمینی) قرار دهید و لایه ای از برنج، سپس مواد میانی، بادمجان سرخ شده و گوجه فرنگی های سرخ شده را بچینید. این لایه ها را تکرار کنید و در نهایت روی برنج کمی آب بریزید و اجازه دهید برای نیم ساعت دم بکشد.

نکات کلیدی

  • برای کاهش جذب روغن به وسیله بادمجان ها، می توانید هر طرف آن ها را با کمی ماست آغشته کنید.
  • می توانید از سبزیجات دیگر مانند کدو یا هویج نیز بهره ببرید.
  • برای طعم بهتر، میزانی زعفران دم نموده به مواد اضافه کنید.

این روش تهیه بادمجان پلو بدون گوشت، غذایی خوشمزه و مغذی است که می تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل سرو گردد. نوش جان!

بادمجان پلو با مرغ

ادمجان پلو با مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در آشپزی ایرانی است که به علت طعم لذیذ و عطر خاص بادمجان، می تواند یک وعده غذایی کامل و مغذی باشد. در ادامه، طرز تهیه این غذا به همراه مواد لازم ارائه می گردد.

مواد لازم

مادهمیزان
برنج3 پیمانه
بادمجان3 عدد
مرغ (سینه یا ران)400 گرم
پیاز1 عدد بزرگ
گوجه فرنگی2 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
زعفران دم نمودهبه میزان لازم
نمک و ادویه (فلفل، زردچوبه، دارچین)به میزان لازم
روغنبه میزان لازم

طرز تهیه

مرحله 1: آماده سازی بادمجان

بادمجان ها را پوست نموده و به صورت حلقه ای یا نگینی خرد کنید. سپس آن ها را در محلول آب و نمک به مدت 30 دقیقه بخوابانید تا تلخی شان گرفته گردد. بعد از این مدت، بادمجان ها را آبکش نموده و روی دستمال قرار دهید تا خشک شوند.

مرحله 2: سرخ کردن بادمجان

در یک تابه میزانی روغن بریزید و بادمجان ها را سرخ کنید تا طلایی و نرم شوند. سپس آن ها را از تابه خارج نموده و کنار بگذارید.

مرحله 3: تهیه مرغ

پیاز را نگینی خرد نموده و در همان تابه با کمی روغن تفت دهید تا سبک گردد. سپس مرغ خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند. ادویه ها (زردچوبه، فلفل و دارچین) را اضافه نموده و کمی دیگر تفت دهید.

مرحله 4: اضافه کردن گوجه فرنگی

گوجه فرنگی ها را رنده نموده یا خرد کنید و به مخلوط مرغ اضافه کنید. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه نموده و به مدت چند دقیقه تفت دهید تا مواد خوب ترکیب شوند.

مرحله 5: پخت برنج

برنج خیس خورده را در آب جوش بریزید تا کمی نرم گردد. سپس آن را آبکش کنید. در قابلمه ای مناسب، ته دیگ دلخواه (سیب زمینی یا نان) قرار دهید و لایه ای از برنج، سپس مخلوط مرغ و در نهایت بادمجان های سرخ شده را بچینید. این لایه ها را تکرار کنید.

مرحله 6: دم کردن برنج

زعفران دم نموده را روی برنج بریزید و میزانی آب (حدود نیم پیمانه) اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید برای حدود 30 دقیقه با حرارت کم دم بکشد.

نکات کلیدی

  • می توانید از ادویه های مختلف مانند دارچین یا زردچوبه برای طعم دهی بیشتر بهره ببرید.
  • برای تزئین می توانید از خلال بادام یا پسته بهره ببرید.
  • این غذا معمولاً با سالاد شیرازی یا ترشی سرو می گردد.

بادمجان پلو با مرغ غذایی خوشمزه و مغذی است که می تواند گزینه ای عالی برای مهمانی ها یا وعده های روزمره باشد. نوش جان!

بادمجان پلو شیرازی

بادمجان پلو شیرازی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که با ترکیب بادمجان سرخ شده و برنج معطر تهیه می گردد. این غذا معمولاً به همراه گوشت (گوسفند یا مرغ) و ادویه جات خاصی تهیه می گردد که طعمی لذیذ و دلپذیر به آن می بخشد. در ادامه، طرز تهیه بادمجان پلو شیرازی را به همراه مواد لازم توضیح می دهیم.

مواد لازم

مادهمیزان
برنج4 پیمانه
بادمجان2 عدد بزرگ
گوشت گوسفندی یا مرغ400 گرم
پیاز1 عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه میزان کافی
زردچوبه و روغنبه میزان کافی
دارچین (اختیاری)به میزان لازم

طرز تهیه

مرحله 1: آماده سازی برنج

برنج را چند ساعت قبل از پخت در آب و نمک خیس کنید. این کار باعث می گردد برنج نرم تر و خوش طعم تر گردد.

مرحله 2: تفت دادن پیاز و گوشت

پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و در یک قابلمه با میزانی روغن تفت دهید تا سبک گردد. سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. در این مرحله، زردچوبه و فلفل سیاه را نیز اضافه کنید.

مرحله 3: اضافه کردن رب گوجه فرنگی

پس از سرخ شدن گوشت، رب گوجه فرنگی را اضافه نموده و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ رب باز گردد. سپس حدود 2 لیوان آب جوش به مخلوط اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.

مرحله 4: آماده سازی بادمجان

بادمجان ها را پوست نموده و به صورت حلقه ای یا مکعبی خرد کنید. آن ها را در محلول آب و نمک قرار دهید تا تلخی شان گرفته گردد. پس از 30 دقیقه، بادمجان ها را آبکش نموده و در تابه ای با میزانی روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.

مرحله 5: پخت برنج

در یک قابلمه، آب را بجوشانید و سپس برنج خیس خورده را به آن اضافه کنید. حدود 8 تا 10 دقیقه بعد، وقتی دانه های برنج نرم شدند ولی هنوز مغزشان سفت است، آن ها را آبکش کنید.

مرحله 6: لایه گذاری مواد

در قابلمه ای مناسب، ته دیگ دلخواه (سیب زمینی یا نان) قرار دهید. سپس لایه ای از برنج، لایه ای از مخلوط گوشت، بادمجان های سرخ شده و دوباره برنج بریزید. این لایه ها را ادامه دهید تا مواد تمام شوند.

مرحله 7: دم کردن برنج

در سرانجام، زعفران دم نموده را روی برنج بریزید و میزانی آب (حدود نیم پیمانه) اضافه کنید. درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید برای حدود 45 دقیقه با حرارت ملایم دم بکشد.

سرو غذا

بادمجان پلو شیرازی را پس از دم کشیدن مخلوط نموده و در ظرف سرو کنید. این غذا معمولاً با سالاد شیرازی یا ترشی سرو می گردد.این دستور تهیه بادمجان پلو شیرازی، غذایی خوشمزه و مناسب برای مهمانی ها یا وعده های خانوادگی است که طعمی بی نظیر دارد. نوش جان

طرز تهیه گوجه بادمجان با برنج

برای تهیه گوجه بادمجان با برنج، می توانید از دستور زیر بهره ببرید. این غذا طعمی لذیذ و خوشمزه دارد و به راحتی تهیه می گردد.

مواد لازم

مادهمیزان
برنج2 پیمانه
بادمجان3 عدد بزرگ
گوجه فرنگی4 عدد
پیاز1 عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
فلفل سبز شیرین3-4 عدد
زردچوبه1 قاشق چای خوری
فلفل سیاهبه میزان لازم
نمکبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

طرز تهیه

مرحله 1: آماده سازی بادمجان

بادمجان ها را پوست نموده و به صورت دراز برش دهید. میزانی نمک روی آن ها بپاشید و برای حدود 10 دقیقه کنار بگذارید تا تلخی شان گرفته گردد.

مرحله 2: سرخ کردن بادمجان

بادمجان ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و نرم شوند. سپس آن ها را از تابه خارج نموده و کنار بگذارید.

مرحله 3: تهیه سس

در همان تابه، میزانی روغن اضافه کنید و پیاز خلالی شده را تفت دهید تا طلایی گردد. سپس زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه نموده و برای چند ثانیه تفت دهید. بعد از آن، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید تا خامی رب گرفته گردد.

مرحله 4: اضافه کردن گوجه فرنگی

گوجه فرنگی ها را رنده نموده یا خرد کنید و به مخلوط پیاز و رب اضافه کنید. اجازه دهید مواد به جوش بیایند.

مرحله 5: لایه گذاری

در یک قابلمه مناسب، ته دیگ دلخواه (سیب زمینی یا نان) قرار دهید. سپس یک لایه از برنج آبکش شده، یک لایه از مخلوط سس گوجه فرنگی، یک لایه از بادمجان های سرخ شده و در نهایت یک لایه دیگر از برنج بریزید. این مراحل را ادامه دهید تا مواد تمام شوند.

مرحله 6: دم کردن برنج

میزانی آب (حدود نیم پیمانه) روی برنج بریزید و درب قابلمه را بگذارید. اجازه دهید برای حدود 30-45 دقیقه با حرارت کم دم بکشد.

مرحله 7: سرو غذا

پس از دم کشیدن برنج، آن را در ظرف سرو کنید. می توانید این غذا را با سالاد شیرازی یا ترشی سرو نمایید.گوجه بادمجان با برنج غذایی خوشمزه و مغذی است که می تواند گزینه ای عالی برای وعده های غذایی شما باشد. نوش جان!

انواع غذا با بادمجان و برنج بدون گوشت

این غذاها گزینه های مناسبی برای افرادی هستند که در پی وعده های غذایی گیاهی و خوشمزه می باشند

  1. بادمجان پلو بدون گوشت: برنج با بادمجان سرخ شده و گوجه فرنگی، که می تواند با سویا یا بدون آن تهیه گردد.
  2. دمی بادمجان و گوجه فرنگی: برنج پخته شده با بادمجان و گوجه فرنگی که به صورت دمی تهیه می گردد.
  3. پلو مخلوط با بادمجان و سبزیجات: برنج با بادمجان، هویج و کدو که به صورت لایه ای تهیه می گردد.
  4. گوجه بادمجان با برنج: ترکیب گوجه فرنگی و بادمجان سرخ شده با برنج، که طعمی لذیذ دارد.
  5. پلو بادمجان و زعفران: برنج معطر با بادمجان سرخ شده و زعفران دم نموده برای طعم بهتر.
  6. پلو بادمجان و سیب زمینی: ترکیبی از برنج، بادمجان و سیب زمینی سرخ شده که بسیار خوشمزه است.
  7. خوراک بادمجان و برنج: مخلوطی از بادمجان پخته شده، ادویه ها و برنج که به صورت خوراک سرو می گردد.

در سرانجام، بادمجان پلو به عنوان یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه ایرانی، نه تنها طعمی لذیذ و دلچسب دارد بلکه به علت استفاده از بادمجان و برنج، گزینه ای سالم و مغذی نیز محسوب می گردد. این غذا با تنوع در مواد اولیه و روش های تهیه، می تواند به سلیقه های مختلف پاسخ دهد و در هر مناسبتی، از مهمانی های خانوادگی تا وعده های روزمره، جایگاه ویژه ای داشته باشد. امیدواریم با استفاده از دستورهای ارائه شده، بتوانید این غذای خوشمزه را در خانه تهیه نموده و لحظات خوشی را با خانواده و دوستان خود تجربه کنید. نوش جان!

منبع: تاپ تراول

به "طرز تهیه بادمجان پلو، یک تجربه متفاوت در آشپزی ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بادمجان پلو، یک تجربه متفاوت در آشپزی ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید