طرز تهیه آش رشته ساده و سریع مرحله به مرحله
به گزارش اخبار ورزش ها، اگر دوست دارید همواره امکان پخت آش رشته را داشته باشید، بهتر است موادش را از قبل آماده نموده یا از مواد کنسرو یا فریز شده بهره ببرید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه آش رشته مجلسی را آنالیز نموده بودیم اما در ادامه طرز تهیه آش رشته ساده و سریع را مرور می کنیم.
فقط به خاطر داشته باشید که برای آماده کردن مواد آش رشته فوری مهمترین کار این است که حبوبات آن را بخیسانید بعد نیم پز و فریز کنید تا در زمان مناسب بهره ببرید. باقی مواد مثل سبزی و پیاز داغ را هم می توانید به شکل خرد شده فریز کنید تا امکان تهیه آش رشته سریع همواره برایتان فراهم باشد.
مواد لازم برای تهیه آش رشته ساده و سریع
- نخود 1/3 فنجان
- لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی 1/3 فنجان
- عدس 1/2 فنجان
- سبزی آش 450 گرم
- رشته آش 150 گرم
- پیاز سرخ شده 1/2 فنجان
- سیر سرخ شده 1/3 فنجان
- کشک 1 فنجان
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه آش رشته ساده و سریع
1. پختن حبوبات
اولین مرحله از طرز تهیه آش رشته ساده و سریع این است که حبوبات نیم پز شده را یخ زدایی کنید و در قابلمه مناسب با آب بریزید و بگذارید کاملا بپزد.
2. ریختن سبزی
در این مرحله و بعد از پختن حبوبات وقت آن است که سبزی آش را اضافه کنید و هم زمان میزانی نمک، فلفل و ادویه بریزید و هم بزنید. در این مرحله میزانی پیاز داغ کاراملی و سیر سرخ شده هم اضافه کنید و هم بزنید. اگر دوست دارید پیاز داغ را در منزل تهیه کنید می توانید طرز تهیه پیاز داغ عسلی و طرز تهیه پیاز داغ چیپسی بهره ببرید.
نکته: هیچ وقت موقع درست کردن آش در قابلمه را نگذارید چون آش ممکن است بدرنگ گردد.
3. اضافه کردن رشته آش
در این مرحله از طرز تهیه آش رشته ساده و سریع که سبزی هم تقریبا پخته، رشته های آش را به دو یا سه قسمت تقسیم کنید و داخل قابلمه بریزید. هم بزنید و بگذارید رشته هم بپزد.
4. ریختن کشک و سرو کردن آش
اکنون که رشته هم پخته میزانی از کشک را به آش اضافه کنید و هم بزنید بعد آش را در ظرف سروتان بریزید و با کشک، پیاز داغ، سیر داغ، زعفران آب شده و نعناع داغ تزیین کنید. نوش جان!
نکته: اگر آش رشته شما خیلی سفت شد میزانی آب جوش به آن اضافه کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه آش رشته
تهیه آش رشته ساده و سریع در زودپز
در تهیه آش رشته ساده و سریع اگر در طرز تهیه آش رشته با حبوبات کنسروی مشکل دارید یا از قبل حبوبات یخ زده نیم پز در فریزر ندارید، می توانید حبوبات را با 6 فنجان آب و 2 قاشق چایخوری نمک در زود پز به مدت حدود 20 دقیقه بپزید. این حبوبات را بعد از پخت بهتر است آبکش کنید تا کمتر دچار نفخ شوید و درست مثل روش بالا باقی مراحل پخت را انجام دهید.
سبزیجات مناسب آش رشته
آش ها هر کدام سبزی خاص خود را دارند و در طرز تهیه آش رشته خانگی هم این قضیه صادق است. اول از همه مهم است که از سبزیجات تازه بهره ببرید یا سبزیجات را تهیه و فریز کنید تا در زمان لازم بتوانید از آن ها در تهیه آش بهره ببرید. هرچند آش رشته خشک هم برای تهیه آش مناسب است.
سبزیجات آش رشته در شهرهای مختلف تفاوت دارد اما سبزی های رایج آش شامل گشنیز، شوید، جعفری، نعناع، اسفناج و تره می گردد. اما در بعضی جاها به جای اسفناج از برگ چغندر استفاده می گردد و یا بعضی سبزی های محلی منطقه خود را استفاده می نمایند.
منبع: کتاب کاله