سیاست گذاری علوم و تحقیقات بنیادی و ارائه مدل مفهومی اولویت گذاری پژوهش ها

به گزارش اخبار ورزش ها ، هدف نگارندگان این اثر طرح مساله علوم و تحقیقات بنیادی از منظر سیاست گذاری و واکاوی بعضی ابعاد آن بویژه با توجه به بافتار جمهوری اسلامی ایران و نیز ارایه بعضی دلالت های سیاستی و یافته های علمی در زمینه تحقیقات بنیادی.است.

سیاست گذاری علوم و تحقیقات بنیادی و ارائه مدل مفهومی اولویت گذاری پژوهش ها

کتاب سیاست گذاری علوم و تحقیقات بنیادی به ناپختگی نگاه به تحقیقات بنیادی در ایران و فقدان تعامل مناسب میان سه بازی گر اصلی این حوزه یعنی پژوهشگران حوزه علوم بنیادی، پژوهشگران حوزه سیاست علم و سیاست گذاران و تصمیم گیران دولتی اشاره می نماید که این ضعف، موجب شکل گیری موانع جدی برای استفاده بهینه از منابع مصروف در حوزه علوم بنیادی شده است.

نویسندگان این کتاب کوشش نموده اند در راستای ایجاد انگیزش برای انجام تحقیق بیشتر در حوزه پژوهش های بنیادی به بیان مساله به صورتی دقیق و موشکافانه بپردازند.

کتاب شامل هفت فصل است که پس از واکاوی مفهوم تحقیقات بنیادی و زمینه تاریخی اجتماعی شکل گیری این مفهوم، از منظرهای مالی، جامعه شناختی و دینی به آن می پردازد. سپس بعضی جنبه های مرتبط سیاست علم را در نسبت با تحقیقات بنیادی آنالیز نموده و به صورت خاص به مقوله اولویت گذاری تحقیقات بنیادی وارد شده است. در نهایت نیز چکیده مطالب در قالب مدل مفهومی اولویت گذاری تحقیقات بنیادی ارائه شده است.

نویسندگان سیاست گذاری علوم و تحقیقات بنیادی نتیجه گیری نموده اند که تحقیقات بنیادی به معنای کوشش علمی برای ایجاد یا توسعه فهم عمیق نسبت به لایه های بنیادی پدیده موضوع تحقیق، حائز ویژگی هایی است که تصمیم گیری های سیاستی در مورد آن را با دشواری بیشتری نسبت به سایر انواع علوم و تحقیقات روبرو می نماید. این دشواری ریشه در ماهیت غیر قابل پیش بینی این دسته از تحقیقات دارد که موجب می گردد مقدار گیری منافع مالی و اجتماعی حاصل از آن تقریبا غیرممکن بنماید. منافع حاصل از تحقیقات بنیادی تنها در دانش حاصل از این تحقیقات و در نتیجه کاربردهای آن در زندگی بشر خلاصه نشده؛ و این تحقیقات از مسیرهای مختلف و بسیار مهم دیگری نیز از جمله تربیت نیروی انسانی آشنا به روش های علمی، توسعه روش های علمی تازه و ایجاد ظرفیت جذب برای استفاده از دانش و فناوری تولیدشده در سایر نقاط جهان به کار می آیند.

این اثر یکی از کتاب های فاخر در حوزه سیاست گذاری و مدیریت فناوری و نوآوری به شمار می رود.

کتاب سیاست گذاری علوم و تحقیقات بنیادی به قلم سپهر قاضی نوری و طه شوکتیان اخیرا در 226 صفحه و بهای 70هزار تومان از سوی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور عرضه شده است.

سپهر قاضی نوری از نویسندگان این کتاب، استاد گروه مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس است که دبیری ستاد فناوری های نرم و فرهنگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، معاونت سیاستگذاری و نظارت راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سردبیری فصلنامه علمی پژوهشی سیاست علم و فناوری مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و طراحی برنامه ملی نانوفناوری ایران (راهبرد آینده) را در کارنامه دارد.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "سیاست گذاری علوم و تحقیقات بنیادی و ارائه مدل مفهومی اولویت گذاری پژوهش ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سیاست گذاری علوم و تحقیقات بنیادی و ارائه مدل مفهومی اولویت گذاری پژوهش ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید