برترین کتاب های نشر پیدایش؛ نشری برای بچه ها و نوجوانان
به گزارش اخبار ورزش ها، نشر پیدایش در سال 1368 تاسیس شد و از آن موقع به فعالیت مستمر در حوزه فراوری کتاب پرداخته است. گروه مخاطب اصلی این نشر بچه ها و نوجوانان هستند، اما به صورت عمومی برای تمامی رده های سنی در نظر گرفته شده است. اما برترین کتاب های نشر پیدایش کدامند؟

با توجه به سال های طولانی فعالیت این انتشارات، تا به امروز کتاب های متعددی از پیدایش به چاپ رسیده است. اما برترین کتاب های نشر پیدایش کدام ها هستند و برای چه گروه سنی ای مناسبند؟
برترین کتاب های نشر پیدایش که باید بخوانید
1. قصه ای نو، از افسانه
مجموعه قصه ای نو، از افسانه یکی از پرطرفدارترین و برترین مجموعه کتاب های داستان نشر پیدایش است. این مجموعه شامل دوازده جلد کتاب است و هر کدام از این کتاب ها شامل یک افسانه قدیمی است که بازنویسی شده است.
محمدرضا یوسفی نویسنده این مجموعه خلاقانه است و اگر علاقه دارید تا فرزندتان با داستان ها و افسانه های قدیمی ایرانی آشنا گردد، قصه ای نو، از افسانه انتخاب بسیار درستی است. یوسفی پروژه ای بسیار مجذوب نماینده انجام داده و امیدوارنماینده است که افرادی چون او دغدغه بازآفرینی و نگهداری از افسانه های قدیمی ایرانی را دارند، افسانه هایی که حکم میراث فرهنگی ما را دارند.
در مجموعه قصه ای نو، از افسانه دوازده قصه قدیمی ایرانی وجود دارند که به این قرار هستند: بز زنگوله پا، خاله سوسکه، دختر نارنج و ترنج، دویدم و دویدم، راز سیب سرخ، سنگ شکیبا، ماه پیشونی، نخودی، نمکی، نوروز می آید، پری غرغرو، گل خندان،
زبان این قصه ها بسیار شیرین و خودمانی اند و همین باعث می گردد تا بچه ها بتوانند به راحتی با آن ها ارتباط برقرار نمایند. تصویرگری این کتاب نیز که به وسیله سارا خرامان اجرا شده، بسیار خلاقانه و مجذوب نماینده است و یکی از نکات مثبت و بسیار قابل توجه این مجموعه محسوب می گردد.
در بخشی از کتاب نخودی از مجموعه قصه ای نو، از افسانه از محمدرضا یوسفی می خوانیم:
2. خیابان جیغ
مجموعه خیابان جیغ نوشته تامی دونباواند است که یک مجموعه کتاب ترسناک به شمار میرود. البته چون این مجموعه کتاب ترسناک است ـ از نامش هم پیداست! ـ برای گروه سن یازده سال به بالا مناسب است.
از امتیازات مثبت این مجموعه این است که همزمان که ترسناک است، خنده دار هم هست و بچه ها هنگام خواندنش از خنده ریسه می روند. البته مقدار ترسناک بودن این مجموعه از حد خود خارج نمی گردد و کاملا مناسب یک نوجوان است.
خیابان جیغ درباره زندگی پسری به نام لوک واتسون است. لوک یک پسربچه معمولی با یک زندگی معمولی است که ناگهان تبدیل به گرگینه می گردد. بعد از این اتفاق وحشتناک، لوک و خانواده اش به خیابان جیغ نقل مکان کردند. خیابان جیغ جای عجیب و غریبی است و پر از موجودات وحشتناک و هیولاهاست!
دو شخصیت اصلی دیگر این مجموعه یک خون آشام به نام رسوس نگتیو و یک مومیایی به نام کلیو فار هستند. این دو در خیابان جیغ سانمایند و با لوک دوست می شوند.
لوک بعد از دوست شدن با رسوس و کلیو فکر می نماید حالا می تواند به خیابان جیغ احساس تعلق کند و واقعا یکی از اهالی آن محسوب گردد. اما مسئله ای وجود دارد…
برای خواندن مجموعه خیابان جیغ بهتر است که کتاب ها را به ترتیب بخوانید. البته می توانید این کار را هم نکنید، چون در ابتدای هر جلد، با یک سری تصاویر، ساکنان و موقعیت های مکانی خیابان جیغ به شما معرفی می گردد و اینطور می توانید کلیت داستان را متوجه شوید.
خیابان جیغ سیزده جلد است و خواندنش حسابی می تواند برایتان سرگرم نماینده باشد! علاوه بر این، نوجوانان می توانند با خواندن خیابان جیغ با ارزش دوستی و نقش آن در زندگی انسان ها بیشتر آشنا شوند.
در بخشی از کتاب یادگار مومیایی از مجموعه خیابان جیغ از می خوانیم:
3. قصه های دبستانی
قصه های دبستانی یکی دیگر از برترین مجموعه کتاب های داستانی پرطرفدار نشر پیدایش است. این مجموعه شامل ده جلد است و به وسیله نویسندگانی چون تونی بردمن، راب چایلد، مارجری نیومن، جان پیچ و جرالدین مک کاف نوشته شده است. این مجموعه داستانی برای گروه سنی 7+ مناسب است.
نمی توان گفت که موضوع قصه های دبستانی دقیقا چیست. اما این مجموعه شامل موضوعاتی برای بچه ها دبستان و هفت ساله است که موضوعات متنوعی هستند و در هر یک از داستان ها، نویسندگان کوشش می نمایند تا نکاتی را به بچه ها آموزش دهند، نکاتی مثل حیوان دوستی، مودب بودن و … .
تصویرگری های مجموعه قصه های دبستانی بسیار مجذوب نماینده و رنگارنگ هستند و بچه ها را تشویق به خواندن کتاب می نمایند. خود قصه های این مجموعه هم بسیار سرگرم نماینده و بامزه اند و در عین خنداندن کودکتان، به او چیزهای مفیدی نیز می آموزند.
این مجموعه شامل قصه های: دستیار جادوگر، خیلی بزرگ، یوهوهو!، قورباغه نگهبان شردر، موش صحرایی کلاس، مراقب گربه باش، گل طلایی، کفش های هیولایی، فرانکشتاین مهربان، شبح معلم است.
در بخشی از کتاب فرانکشتاین مهربان از مجموعه قصه های دبستانی از تونی بردمن می خوانیم:
4. دردسرهای دیزی
خیلی سال پیش، مجموعه داستانی به نام ماجراهای رامونا منتشر می شد و یکی از پرطرفدارترین مجموعه های داستانی میان دختربچه ها بود. این مجموعه شامل داستان هایی درباره شیطنت ها و ماجراهای زندگی رامونا بود و به خاطر شباهت رامونا به دختربچه های عادی، بسیار محبوب مخاطبان واقع شد.
حالا، نشر پیدایش به چاپ مجموعه داستانی با این حال و هوا به نام دردسرهای دیزی دست زده است. این مجموعه شامل پنج جلد است و برای گروه سنی 8+ مناسب است.
دردسرهای دیزی می تواند برای هر دختر کوچولویی، مجموعه ای مجذوب نماینده باشد. هر کتاب شامل یکی از دردسرهایی است که دیزی با آن روبرو می گردد و باید برای این دردسر تازه راهکار پیدا کند.
مجموعه دردسرهای دیزی مجموعه ای شیرین و دلنشین است و داستان هایی دارد که دختربچه های زیادی می توانند با آن داستان ها و دل مشغولی ها ارتباط برقرار نمایند.
یکی از برترین مجموعه کتاب های نشر پیدایش، دردسرهای دیزی شامل آثار زیر است: دیزی و دردسرهای زندگی، دیزی و دردسرهای باغ وحش، دیزی و دردسرهای غول بودن، دیزی و دردسرهای بچه گربه ها، دیزی و دردسرهای جشن سال نو.
باید به این هم اشاره کنیم که شخصیت دیزی در اصل در یکی از آثار پیشین کیس گری خلق شده است. قبل از دردسرهای دیزی، کیس گری نخستین کتابش را با نام نخود فرنگی ها را بخور منتشر کرد که قهرمان اصلی آن دختری به نام دیزی بود. دیزی دختری شیطان و بامزه بود که بسیار موردتوجه مخاطبان نهاده شد. گری هم تصمیم گرفت فضای بیشتری به این کاراکتر دهد و برای او یک مجموعه جداگانه خلق کند.
در بخشی از کتاب دیزی و دردسرهای جشن سال نو از مجموعه دردسرهای دیزی از کیس گری می خوانیم:
5. بری بی عرضه
مجموعه بری بی عرضه یکی دیگر از مجموعه های داستانی نشر پیدایش است. این مجموعه به وسیله جیم نامیت نوشته شده و داستان های بامزه پسربچه ای به نام بری لوزر را تعریف می نماید. گروه سنی مناسب این کتاب 8+ است.
بری دلش می خواهد در میان هم سن هایش باحال یا به قول خودش باحول باشد و سری میان سرها درآورد و همه از معاشرت با او سر حال بیایند. اما همه چیز آن طور که او می خواهد پیش نمی رود.
بری در این مجموعه در موقعیت های سختی قرار می گیرد و قرار است نشان دهد تا چطور می تواند از پیس این موقعیت ها برآید. خواندن ماجراهای بری بی عرضه به اعتماد به نفس فرزندتان یاری می نماید و به او نشان می دهد چطور می توان در موقعیت های سخت در پی راهکار بود.
بری بی عرضه روایتی طنزآمیز دارد و از این جهت هم مجذوب نماینده و شنیدنی است. درواقع نثر این مجموعه داستانی به قدری بامزه است که نامیت پیروز شد برای آن جایزه کتاب بانمک رولد دال را از آن خود کند.
مجموعه بری بی عرضه شامل چهار کتاب است که به ترتیب زیر هستند: من بی (با) عرضه ام، دیگه نمی شه گفت من بی عرضه ام، من هنوز هم بی (با) عرضه ام، بری بی عرضه و تعطیلات نکبتی.
اگر مجموعه داستان های نیکولا کوچولو را خوانده باشید و دوست داشته باشید، احتمالا بری بی عرضه را دوست خواهید داشت، بری لوزرِ بانمک که قرار است اشکتان را از خنده درآورد.
در بخشی از بری بی عرضه و تعطیلات نکبتی از مجموعه بری بی عرضه از جیم نامیت می خوانیم:
6. ادبیات کهن
اگر بخواهیم به رده های سنی بالاتر یپردازیم و وارد بخش نوجوان نشر پیدایش شویم، می توانیم از یکی از پرطرفدارترین مجموعه های این نشر سخن بگوییم.
مجموعه ادبیات کهن نشر پیدایش یکی از پیروز ترین کوشش ها برای حفظ و انتقال ادبیات کلاسیک است. خودتان بهتر می دانید که خواندن متون کلاسیک و قدیمی ادبیات فارسی، حتی برای بزرگسالان هم کار دشواری است.
نشر پیدایش با آگاهی به این موضوع، دست به انتشار نمونه های خلاصه شده و راحت خوان آثار کلاسیک زبان فارسی زده است. این مجموعه نه تنها برای نوجوانان، که برای بسیاری از بزرگسالانی که به مطالعه متون کهن علاقه مندند اما نمی دانند از کجا آغاز نمایند، مفید است.
از کتاب های این مجموعه می توان به شاهنامه فردوسی، قابوس نامه، هزار و یک شب، کلیله و دمنه، فرهاد و شیرین، خسرو و شیرین، گلستان، بوستان و غزلیات خواندنی سعدی، شمس تبریزی، سنایی، مثنوی مولوی و … اشاره نمود.
بازنویسی این متون به عهده افراد گوناگونی چون محمدرضا یوسفی، مرجان کشاورزی آزاد، محمد شفیعی و … بوده است. این افراد سعی نموده اند با نثری روان به شرح داستان های این آثار بپردازند و در عین حال لحن این آثار را نیز حفظ نمایند. البته باید به یاد داشته باشیم که در بسیاری از موارد که متن اصلی قابل فهم و ساده بوده، همان متن در کتاب حفظ شده است.
قطعا فراوری مجموعه ای چون ادبیات کهن برای نشر پیدایش بسیار زمان بر و پرهزینه بوده است، اما نتیجه چنان درخشان است که خستگی را از تن دست اندر کاران این مجموعه داستانی به در می نماید. مجموعه داستانی ای که برای نوجوانان و بزرگسالان مناسب و مفید فایده است.
در بخشی از کتاب هزار و یک شب از مجموعه ادبیات کهن نشر پیدایش می خوانیم:
7. قصه های عجیب برای بچه های عجیب غریب
مجموعه پنج جلدی قصه های عجیب برای بچه های عجیب غریب مجموعه داستانی از مهدی رجبی است که با دیگر آثار انتشارات پیدایش اندکی فرق دارد.
همان طور که از نام این مجموعه پیدا است، قرار است با اثری عجیب و غریب روبه رو شویم. تصویرپردازی مینو جامی نیز بر اتمسفر جالب و منحصربه فرد این اثر افزوده و آن را تبدیل به کتابی برجسته و متفاوت نموده است.
شخصیت خود مهدی رجبی نیز شخصیتی جالب توجه است. او در کودکی تمام مشق هایش را وارونه می نوشته و حتی موقع پرسش کلاسی نیز واژه ها را برعکس می گفته است! حالا فرض کنید او یک مجموعه پنج جلدی از داستان های عجیب و غریب نگاشته است!
جلدهای این مجموعه از نظر داستانی ربطی به هم ندارند و هر کدام را می توان جداگانه مطالعه کرد. کتاب های این مجموعه عبارتند از: پرنده یخ زده، درخت سگ، گزارش مرد لوبیایی، سوزن بان مارها، و آخرین ها.
از امتیازات مثبت این مجموعه داستانی این است که تصویرپردازی های متفاوت آن می تواند برای نوجوانانی که به طراحی و نقاشی علاقه مند هستند، جالب و منبع الهام باشد.
از سوی دیگر، این مجموعه قابلیت این را دارد که فکر نوجوان را به چالش بکشد و او را با پرسش های عمیقی روبه رو کند. مجموعه داستانی قصه های عجیب برای بچه های عجیب غریب یکی از برترین مجموعه کتاب های نشر پیدایش است که حتما ارزش مطالعه دارد.
اگر دوست دارید کتابی با سبکی نو بخوانید و ذائقه خود را در ادبیات کمی تغییر دهید و دستکاری کنید، پیشنهاد می کنیم حتما این مجموعه را تهیه نمایید.
در بخشی از آخرین ها از مجموعه قصه های عجیب برای بچه های عجیب غریب که یکی از برترین کتاب های نشر پیدایش است و به وسیله مهدی رجبی ترجمه شد می خوانیم:
8. کلاسیک های خواندنی
کلاسیک های خواندنی یک مجموعه باارزش دیگر از نشر پیدایش است که بسیار مجذوب نماینده است. این مجموعه درواقع شامل آثار روایی، مثل رمان ها، مجموعه های داستانی و یا حتی زندگی نامه و سفرنامه می گردد. این آثار کتاب هایی هستند که سال ها از نوشتن و انتشارشان می گذرد، اما هم چنان اثرگذار و الهام بخش هستند و به یاد مخاطبان ادبیات می مانند.
از سری کتاب های این مجموعه می توان به: خانم فریزبی، رابین هود، مری پاپینز، باغ مخفی، شاهزاده و بینوا، باد در درختان بید، درخت هالووین، پی پی جوراب بلند و … اشاره نمود.
مجموعه کلاسیک های خواندنی یکی از برترین راه ها برای آشنایی نوجوانان با ادبیات دنیا است. برای درک بهتر ادبیات مدرن و امروزی، هر شخصی احتیاج دارد تا کلیتی از ادبیات کلاسیک را بداند. نشر پیدایش برای این مهم، در بخش ادبیات داخلی دست به انتشار مجموعه ادبیات کهن زده ـ که به آن اشاره شد ـ و در بخش ادبیات دنیا، دست به انتشار مجموعه باارزش حاضر زده است.
ممکن است خودتان بسیاری از این کتاب ها را خوانده باشید. مطمئن باشید اگر این کتاب ها برای خودتان مجذوب نماینده بوده، برای نوجوانی که در خانه دارید هم مجذوب نماینده خواهد بود!
در بخشی از کتاب مری پاپینز از مجموعه کلاسیک های خواندنی از پی.ال تراورز می خوانیم:
منبع: اخبار ورزش ها مگ
منبع: دیجیکالا مگ