اردیبهشت، فصلی برای تماشا آبشارهای ایران: سفری به سرزمین خروش آب
به گزارش اخبار ورزش ها، طبیعت گردی و بودن در طبیعت یکی از تفریحاتی بوده که امروزه به یکی از مورد علاقه های خانواده ها و خصوصا جوانان تبدیل شده است. آنان در روزهای تعطیل سال به دل طبیعت رفته تا هم از زیبایی های آن لذت ببرند و هم خستگی را برطرف کنند. یکی از جاذبه های طبیعی که در گوشه و کنار ایران و در شهرهای مختلف دیده شده و حس و حال متفاوتی را به بیننده می دهد، آبشار هست؛ جاذبه ای دیدنی که با طبیعت زیبای پیرامونش هر ساله گردشگران بسیاری را به خود جذب می نماید. با ما در مقاله دیدنی ترین آبشارهای کشور ایران همراه شده تا شما را با تعدادی از مشهورترین آبشارهای کشور ایران آشنا نماییم. قطعا، آشنایی با زیباترین آبشارهای کشور ایران برایتان جالب خواهد بود.
آبشار لاتون
آبشار لاتون بلندترین آبشار موجود در سطح استان گیلان است که با ارتفاع 105 متری به خوبی در دل طبیعت بکر این استان خودنمایی می نماید. این مورد از دیدنی ترین آبشارهای کشور ایران تا کنون خشک و بی آب نشده است. البته ناگفته نماند که در برخی از فصل های سال به دلیل تغییرات شرایط اقلیمی ممکن است حجم آب آن کم شده باشد اما هیچگاه به صفر مطلق نرسیده است. منبع آب تامین نماینده این مورد از مشهورترین آبشارهای کشور ایران درست بر روی دامنه های کوه اسپیناس که آن نیز از جمله بلندترین کوههای این منطقه به شمار میرود، جای دارد. این جریان آب با عبور از سه ایستگاه بزرگ آبی، ریزش 3 آبشار تقریبا ده متری به آن و با فرود به رودخانه لوندویل که حدود 16 کیلومتر طول دارد، خاتمه به خزر می رسد.
جهانگردان و طبیعت گردان توجه داشته باشند که دیدن آبشار لاتون مختص فصل یا بازه زمانی خاصی نیست اما بهتر است با آگاهی از شرایط محیطی منطقه برای دیدنی این آبشار برنامه سفری خود را تنظیم کنید و حتی الامکان در فصل های پر بارش زمستانی برای بازدید از این آبشار نروید، زیرا ممکن است برای شما و دیگر همراهان خطری در پی داشته باشد. لاتون در فاصله 15 کیلومتری از قسمت جنوبی شهر آستارا، شهر لوندویل و در آخر نیز در روستای چشم نواز و فوق العاده کوته کومه در یک طبیعت کم نظیر دنیای نهاده شده است. برای رسیدن به این مورد از زیباترین آبشارهای کشور ایران، ابتدا باید خود را به شهر لوندویل رسانده و از طریق راه فرعی که اتفاقا آسفالت شده نیز هست، به سمت روستای کوته کومه حرکت کنید.
فاصله مکانی که شما برای رسیدن به این روستا باید طی نمایید، اصلا زیاد نیست و در حدود 15 دقیقه بیشتر به طول می انجامد. با رسیدن به روستا و خاتمه یافتن قسمت آسفالتی جاده، دیگر باید از وسیله نقلیه خود پیاده شوید و با پاهای همواره همراه خود ادامه مسیر را طی نمایید. طبق گفته کسانی که از روستای کوته کومه به سمت آبشار حرکت نموده اند، شما در حدود 3 الی 4 ساعت بسته به نوع و سرعت پیاده رویتان در راه خواهید بود. طول این مسیر 6 کیلومتر محاسبه شده و بایستی برای پیدا کردن آبشار، در دل طبیعت نه چندان بی سروصدای گیلان سعی کنید صدای شدت جریان آبی آبشار لاتون را بشنوید و به سمت آن حرکت کنید.
گفتنی است که در طول مسیر ارتفاع مدام در حال افزایش است و در خاتمه شما در نقطه ای قرار خواهید گرفت که 750 متر ارتفاع از سطح دریا دارد پس، اگر در قسمتهایی از مسیر گمان کردید که بر روی پاهایتان فشار زیادی در حال وارد شدن هست، اصلا پا پس نکشید که این امر یک موضوع ساده و طبیعی در این منطقه است. نباید فراموش کنید که چه بخواهید و چه نخواهید مسیر منتهی به این مورد از دیدنی ترین آبشارهای کشور ایران از دل جنگلهای استان گیلان می گذرد. در مسیر با حشرات مختلفی روبرو می شوید و مجبور هستید از فراز و فرودهای بسیاری عبور کنید.
پس، توصیه ما به شما این است که برای حفظ شرایط خوب بدنی در چارت برنامه زمانی سفر خود حتما دقایقی را به استراحت کردن و خوردن مواد غذایی مناسب برای تنو انرژی از دست رفته اختصاص داده تا بتوانید با شادابی بیشتری به مسیر ادامه دهید.
- آدرس: 15 کیلومتری جنوب آستارا، شهر لوندیل
- مدت زمان بازدید: 3 ساعت
آبشار کبودوال
فاصله آبشار کبودوال از مرکز علی آباد کتول حدودا 8 کیلومتر بوده و در بخش پیاده روی آن برای سهولت دارای پلکان است. هر سال با شروع فصل سرما عمر خزه های این مورد از مشهورترین آبشارهای کشور ایران به خاتمه رسیده و با شروع بهار در سال نو خزه های نو و سرسبز تمام آبشار را فرا می گیرند. چشمه اصلی و پرآب که از دل زمین و در بالادست آبشار وجود دارد، آب مجموعه آبشارها را تامین می نماید. علاوه بر زیبایی خاص این آبشار، دو عامل باعث اهمیت بیشتر آن می گردد که اولی دلیل قدمت تشکیل آن است. براساس پژوهش های اجرا شده، فسیلی چند میلیون ساله و مربوط به دوران پالئوژن در کنار این آبشار واقع شده است که حدودا مربوط به 25 الی 50 میلیون سال پیش بوده و زمان تشکیل این آبشار را نشان می دهد.
دوم اینکه به دلیل تامین آب این مورد از زیباترین آبشارهای کشور ایران از تنها چشمه بالادست که از دل زمین و در ارتفاع به بیرون می جوشد و در مسیر خود هیچ گونه منبع آبی دیگری از جمله رودخانه دائمی یا فصلی متشکل از آب های سطح زمین به خاطر نزدیکی وارد آن نمی گردد، پاک ترین آبشار ایران نام دارد و گواراترین آب آشامیدنی را داراست. در مسیر آبشار سکوها و چادرهایی به تعداد کافی و مناسب وجود دارند و این منطقه در تابستان و ایام تعطیل علاقمندان را به خود جذب می نماید. در زیر این مورد از دیدنی ترین آبشارهای کشور ایران، حوضچه های جالبی بوجود آمده که برخی جوانان منطقه هم از آنها برای شنا و آب تنی استفاده می نمایند.
- آدرس: 8 کیلومتری علی آباد کتول، جاده کبودوال
- مدت زمان بازدید: نصف روز
آبشار کمردوغ
آبشار کمردوغ در قلعه رئیسی مرکز بخش چاروسا از توابع شهرستان کهگیلویه قرار داشته و از زیبایی های طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد به شمار می رود، اما برای جهانگردان ناشناخته مانده است. این مورد از مشهورترین آبشارهای کشور ایران که نزدیک به 100 متر ارتفاع و بیش از 60 متر عرض داشته، بسیار دیدنی هست. آب این آبشار که به رنگ دوغ شبیه بوده، از دل صخره ها بیرون آمده و جریان آن روی سنگ ها و صخره ها منظره ای فوق العاده را بوجود می آورد.
کمر در اصطلاح محلی همان دیوار سخت و صاف بوده و شباهت رنگ آب آبشار هم به دوغ باعث نامگذاری آن به کمردوغ گشت. از ویژگی های خاص این مورد از زیباترین آبشارهای کشور ایران، نمکی بودن آبش است، زیرا در منطقه ها کوهستانی کهگیلویه و بویراحمد به ندرت آبشاری با این ویژگی ها مشاهده می گردد.
- آدرس: 80 کیلومتری شهر دهدشت، بخش چاروسا، 15 کیلومتری شرق شهر قلعه رئیسی، روستای کمردوغ
- مدت زمان بازدید: 3 ساعت
آبشار نوژیان
آبشار نوژیان چیزی در حدود 95 متر ارتفاع دارد و در بین بیش از 50 آبشار بزرگ و کوچک لرستان جزو بلندترین و مرتفع ترین ها به شمار میرود. در بهار و تابستان میتوان شاهد آبشاری پر آب در این منطقه از خرم آباد بود. بنابراین برترین موقع برای دیدن این آبشار، این دو فصل از سال است. عرض تاج این آبشار حدود 5 متر بوده و در بین دو کوه هشتاد پهلو و تاد، در قسمت جنوب شرقی خرم آباد و در کیلومتر 38 جاده کمربندی خرم آباد در روستایی به نام نوژیان نهاده شده است. دلیل نامگذاری این مورد از دیدنی ترین آبشارهای کشور ایران به نوژیان به دلیل تغییر شکل آبشار هست.
آب این آبشار در بهار و تابستان زیاد و در اواخر تابستان کم و گاهی در ماههایی از سال کاملا خشک و بی آب می گردد و مانند درختان به خواب زمستانی تن می دهد. بنابراین، آن را نوژیان به معنی آب زنده نام نهادند. آب آبشار نوژیان و رودخانه زیبایی که در نزدیکی این آبشار وجود دارد، به رود سزار می ریزد. به دلیل اینکه آب این رودخانه ها دارای شرایط مطلوب و مناسب برای رشد انواع ماهیان سردآبی مانند ماهی قزل آلا بوده، شما در هنگام بازدید از این منطقه شاهد حوضچه های پرورش این نوع ماهی در نواحی پایین دست آبشار خواهید بود. در سال 87 آبشار نوژیان ثبت ملی شده است.
یکی از نکات مهم و اساسی که در سفر به این منطقه باید رعایت کنید، این است که همراه خود آب آشامیدنی و خوراکی و مواد غذایی به مقدار کافی داشته باشید و این نکته را مد نظر قرار دهید که در اینجا مکانی برای اقامت شبانه وجود ندارد و از رستوران یا هتل خبری نیست. بعلاوه، آبی که از آبشار سرازیر می گردد یا در رودخانه جاریست، قابل شرب نیست. اگر سفرتان با خودروی شخصی بوده، نگاهی به باک بنزین خود کنید و مطمن باشید که برای یک سفر 80 کیلومتری رفت و برگشت بنزین در باک ماشین شما وجود دارد، چون که نزدیکترین پمپ بنزین در فاصله 42 کیلومتری از نوژیان واقع شده است. اگر در کمپ ساکن هستید، حواستان باشد که در این منطقه حیوانات وحشی وجود دارند. پس بیشتر مراقب باشید.
اگر به سه راهی پلیس راه خرم آباد بروجرد دورود رسیدید، می توانید با طی مسیری 14 کیلومتری در کمربندی خرم آباد با اولین تابلوی آبشار نوژیان روبرو شوید؛ تابلویی که در سمت راست جاده واقع شده و یک سه راهی را در جلوی خود خواهید دید. بعد از آن وارد مسیری کوهستانی در سمت چپ شده که در حدود 32 کیلومتر این جاده آسفالته بوده و 6 کیلومتر به جای مانده آن جاده خاکی است؛ مسیری که بسیار جالب توجه بوده و منظره ها بکر و دیدنی دارد و در نهایت، از سه راهی با طی کردن مسیری 38 کیلومتری به این مورد از مشهورترین آبشارهای کشور ایران خواهید رسید.
اگر هم می خواهید از شهر اهواز به این مورد از زیباترین آبشارهای کشور ایران بروید، کافیست که در 5 کیلومتری شهر خرم آباد و بعد از دیدن تابلوی شهر، مسیر خود را به سمت کمربندی تغییر دهید و به سه راهی که تابلوی این آبشار نصب بوده با طی مسیری حدود 10 کیلومتری برسید و بقیه مسیر را هم که خدمتتان عرض کردیم چگونه است.
- آدرس: 38 کیلومتری جاده کمربندی خرم آباد، نزدیکی روستای نوژیان
- مدت زمان بازدید: 3 ساعت
آبشار مارگون
آبشار مارگون یک آبشار چشمه ای است که از طریق چشمه های بسیاری بوجود آمده و از قسمتهای بالایی و بدنه کوهها تشکیل شده است. این مقصد طبیعت گردی زیبا و بکر در استان فارس و در نزدیکی روستای مارگون واقع شده است. این مورد از دیدنی ترین آبشارهای کشور ایران بلندترین آبشار چشمه ای دنیا به شمار میرود و در بلندی و حجم آب خروجی و بزرگی با آبشار شوی رقابت می نماید. این آبشار در حال حاضر یک منطقه حفاظت شده جنگلی بوده و گونه های گیاهی و جانوری مختلفی در آن دیده می شوند. نام این آبشار که در زبان فارسی مانند مار معنی می گردد، به این دلیل به آن داده شد که آب به سبکی مارپیچ از صخره های این آبشار سرازیر شده است.
آبشار مارگون در ارتفاع 2200 متری بالاتر از سطح دریا واقع شده است و آب و هوای اطراف آن سرد و دلچسب است. در زمستان این مورد از مشهورترین آبشارهای کشور ایران یخ می زند و قندیل هایی بسیار بلند در اطراف آن شکل می گیرند. در روستای مارگون و اطراف آن هم درختان سیب زرد و قرمز زیادی دیده می شوند و درختان جنگلی مانند زالزالک و زرشک هم در آن اطراف می رویند. اما این آبشار خودش سرچشمه رودخانه های مختلف بوده و بالاتر از آن فقط چشمه های جوشان آب قرار دارند. بدنه و دیواره های صخره ای کوه پر از چشمه های آبی است که امتداد آنها این آبشار چشمه ای زیبا را می سازند.
امتداد این مورد از زیباترین آبشارهای کشور ایران و آبی که از آن سرازیر می گردد، باغ های سیب سرخ و زرد و درختان جنگلی را آبیاری می نماید. حجم آب خروجی این آبشار بسیار زیاد بوده و در تمام طول سال جریان دارد.
- آدرس: شهر سپیدان، 50 کیلومتری شمال سپیدان، نزدیک روستای مارگون
- مدت زمان بازدید: نصف روز
آبشار بیشه
استان لرستان دارای آبشارهای زیبایی بوده که آبشار بیشه دورود یکی از این زیبایی هاست. این مورد از دیدنی ترین آبشارهای کشور ایران 58 متر تا سطح رودخانه فاصله داشته و عرض حدود 20 متر را نیز در بر دارد. آب این آبشار از چشمه های زیادی سرچشمه گرفته و پس از رسیدن به ایستگاه راه آهن بیشه و گذشتن از آن، به رودخانه سزار ملحق می گردد. به دلیل یکی شدن و همجواری آبشار با چندین مکان زیبا همانند جنگلهای پهناور بلوط و منظره و نماهای روستای بیشه و از طرفی نمای ایستگاه راه آهن روستا، این جاذبه به مکانی عالی و دلپذیر تبدیل شده است.
آبشار بیشه چهل و هشتمین اثر ملی بوده که در بیست و هفت اسفند سال 1387 از طریق سازمان میراث فرهنگی جز برترین های میراث بسیار طبیعی ایران و لرستان ثبت شد. این مورد از مشهورترین آبشارهای کشور ایران یکی از لذت بخش ترین دیدنی هاست؛ از همان هایی که اگر دلمان از همه جا و همه چیز خسته گردد و به این مکان برویم، این زیبایی توصیف نشدنی با سرازیر شدن از قلب زاگرس به بهتر شدن حالمان یاری خواهد نمود. لازم هست بدانید که برترین زمان برای دیدن این مورد از زیباترین آبشارهای کشور ایران، بهار و پاییز بوده که زیبایی های آن و محیط اطرافش به اوج خود می رسند.
- آدرس: 30 کیلومتری دورود، روستای بیشه
- مدت زمان بازدید: نصف روز
آبشار شوی
آبشار شوی به دلیل زیبابی و بزرگی که دارد، به بزرگترین آبشار طبیعی خاورمیانه معروف است. بسیاری از حجم آب بزرگترین آبشار خاورمیانه در فصل بهار ایجاد شده و ارتفاعش در حدود 80 متر و عرضش در حدود 70 متر هست. به آبشار شوی دزفول آبشار تله زنگ نیز می گویند. به این دلیل که این مورد از دیدنی ترین آبشارهای کشور ایران در حدود 10 کیلومتری ایستگاه راه آهن تله زنگ نهاده شده است. توجه داشته باشید که یکی از مسیرهایی که شما می توانید به راحتی از طریق آن به بزرگترین آبشار طبیعی خاورمیانه برسید، استفاده از راه آهن استان لرستان هست. در فصول گرم سال از سفر به این منطقه بپرهیزد، چرا که ایستگاه تله زنگ در ابتدای استان خوزستان واقع شده است و به دلیل گرمی هوا و مسائل مربوطه سفر سخت می گردد.
علاوه بر زیبایی خارق العاده آبشار شوی دزفول، منطقه ها پیرامونش نیز بسیار دلنواز هستند. این منطقه دارای درختانی همانند زبان گنجشک، افرا، بید، انجیر، کیکم، بلوط، مو بوده و پوشش گیاهی به اضافه آب و هوای بسیار مطبوع باعث می گردد که سفر خوبی را تجربه کنید. در پایین بزرگترین آبشار طبیعی خاورمیانه هم خزه های وجود دارند که سطح آبشار را پوشانده و زیبایی خاصی را بوجود آورده اند. آبشار از کوهی به نام چورویک سرچشمه گرفته و به سمت پایین فروزش می نماید و شما می توانید قطرات عمودی و شکسته شده آب را دیدن کنید.
اگر در میان مسافران کسی پیدا گردد که بخواهد بخش خاتمهیی و زیرین این مورد از مشهورترین آبشارهای کشور ایران را دیدن کند، باید ابتدا عرض رودخانه را برای دو مرتبه طی نموده تا به بخش زیرین آبشار برسد. هر چند این کار کمی سخت است ولی بسیار لذت بخش و هیجان انگیز هست. در حدود 40 دقیقه بالاتر از بزرگترین آبشار خاورمیانه، آبشار دیگری نیز جریان داشته که اهالی منطقه به آن آبشار شوی دوم می گویند. اگر در پی آب تنی هستید، در فاصله اندکی از آین مورد از زیباترین آبشارهای کشور ایران هم حوضچه های وجود دارند که شما می توانید در آنجا به جنب و جوش پرداخته و خستگی خود را برطرف نمایید.
- آدرس: شهرستان دزفول، بخش شهیون، روستای شوی
- مدت زمان بازدید: 1 روز کامل
آبشار آسیاب خرابه
آبشار آسیاب خرابه از مجذوب نماینده ترین و دیدنی ترین جاذبه های طبیعی آذربایجان شرقی شناخته می گردد و سالانه افراد بسیاری را به سمت خود می کشاند. این مورد از دیدنی ترین آبشارهای کشور ایران در شهرستان جلفا و در چند کیلومتری مرز ایران با جمهوری آذربایجان واقع شده است و به دلیل وجود خرابه های یک آسیاب آبی که در آن منطقه است، به آبشار آسیاب خرابه معروفیت پیدا کرد. در آسیاب خرابه آبشارهای کوچک و بزرگ بسیاری بوجود آمده که از بالای آسیاب به سمت پایین سرازیر می شوند. آب این آبشار از چشمه زیبا و زلال از کوه کیامکی، یکی از کوههای بلند منطقه دیزمار غربی ارسباران و شهرستان مرند و بخش زنوز سرچشمه می گیرد. سطح دیواره های آبشار از خزه ها و گیاهان آبزی پوشیده شده و باعث بوجود آمدن منظره ای زیبا شده است.
در اطراف چشمه آن هم درختان انجیر بسیار زیبایی روییده که منظرهی دلپذیر را بوجود آورده اند. چهار فصل این آبشار زیبا دیدنی و چشم نواز است. در فصل بهار که از زیبایی خاصی برخوردار بوده، این منطقه با استقبال بی حد و مقدار جهانگردان از سراسر ایران و کشورهای خارجی روبرو می گردد. فصل تابستان هم این مورد از مشهورترین آبشارهای کشور ایران با آب و هوایی خنک روزانه مورد استقبال هزاران جهانگرد واقع می گردد. آبشار آسیاب خرابه در فصل پائیز نیز زیبایی خاص خود را به رخ کشیده و هر جهانگردی را حتی در این فصل به سوی خود می کشاند.
لنز دوربین های جهانگردان نه تنها در فصل های بهار، تابستان و پاییز زیبایی های آبشار آسیاب خرابه را ثبت می نمایند، حتی در زمستان نیز علاقمندان به طبیعت این زیبایی ها را از یاد نبرده و چهره یخ زده آبشار را به نظاره می نشینند. هوای محوطه آبشار بسیار خنک است بخصوص اگر زیر یکی از آبشارها رفته و خیس هم شده باشید. به همین جهت، همراه داشتن لباس اضافه را نباید فراموش کنید. بهتر است که جهانگردان داخلی و خارجی که قصد سفر به این منطقه را دارند، قبل از غروب آفتاب از این منطقه دیدن نمایند، چرا که بعد از غروب آفتاب هوای محوطه بسیار سرد شده و عکاسی امکانپذیر نیست.
در کنار محوطه این مورد از زیباترین آبشارهای کشور ایران و در طول تمام مسیری که از کنار پارکینگ تا پای آبشار طی کردید، محوطه هایی برای استراحت و خوردن نهار و حتی پختن کباب تعبیه شده و می توانند خستگی راه را از تنتان بیرون نمایند. البته، به شرط اینکه نهار را همراه آورده باشید در غیر این صورت، مجبور هستید برای صرف نهار به غذاخوری های شهر جلفا مراجعه کنید. نگران دسترسی به پمپ بنزین هم نباشید، زیرا در ورودی شهر جلفا و داخل شهر به بنزین دسترسی خواهید داشت. در محوطه آبشار آنتن دهی تلفن همراه شما قطع نمی گردد اما به دلیل مرزی بودن منطقه دقت کنید که از خط تلفن خارجی که فرکانس قوی تری دارد، استفاده نکنید.
- آدرس: 30 کیلومتری شرق جلفا
- مدت زمان بازدید: نصف روز
آبشار شاهاندشت
آبشار شاهاندشت بزرگترین آبشار استان مازندران و بلندترین آبشار ایران از نظر مجموع ارتفاع بوده و یکی از آثار موجود در لیست آثار ملی ایران است. این آبشار در روستای شاهاندشت واقع در 65 کیلومتری شهر آمل در بخش امیری قرار داشته و از سمت جاده نسبت به آن دید وجود دارد. این آبشار از کنار قلعه ملک بهمن و بر روی یک کوه هرمی شکل مشرف به روستای شاهاندشت به پایین می ریزد. این مورد از دیدنی ترین آبشارهای کشور ایران که دارای هشت آبشار متعدد بوده، در مجموع ارتفاعی در حدود 180 متر دارد. این آبشارها دارای ویژگی های زیر هستند:
- اولین آبشار 15 متر طول دارد.
- دومین آبشار با طول 30 متر به مکانی زیبا رسیده و درب پشتی قلعه ملک بهمن به وضوح از آن دیده می گردد.
- آبشار سوم، چهارم و پنجم از سه پله پی در پی شکل گرفته و پله ها به ترتیب 10، 18 و 12 متر طول دارند.
- آبشار ششم از زیباترین آبشارهای این مسیر محسوب می گردد و 25 متر طول دارد.
- طول آبشار هفتم حدود 20 متر است.
- طول آبشار آخر (هشتم) هم 35 متر بوده و دیدنی هست.
در محدوده این مورد از مشهورترین آبشارهای کشور ایران امکانات خاصی وجود ندارد و تنها یک سفره خانه دیده می گردد. برای خرید هم می توانید از مغازه های روستا بهره ببرید. برترین زمان رفتن به این آبشار، از اردیبهشت تا مهر بوده که هوایی معتدل بر منطقه حکمفرماست. در زمستان هم بهتر هست که به این منطقه نروید، چون هوا به شدت سرد است.
- آدرس: 65 کیلومتری شهر آمل، بخش لاریجان، روستای شاهاندشت
- مدت زمان بازدید: نصف روز
آبشار نیاسر
چند متر پایین تر از چهار طاقی نیاسر و در ادامه چشمه آبشار وجود دارد و در قسمت پایین آبشار هم دو تا سنگ آسیاب دیده می شوند. آبشار نیاسر در ابتدای مجموعه تاریخی شهر قرار داشته و دامنه های آن از گیاهان سرسبز و زیبایی پوشیده شده است. این مورد از زیباترین آبشارهای کشور ایران حتی دل سنگ های آهکی را آب نموده و این سنگها از سوز عشق به این آبشار سالهاست که به پایش اشک می ریزند و منظره ای دلربا از ناز و نوازش سنگ و آب را بوجود آورده اند. دانشمندان این اشک های ریخته شده به پای آبشار را استالاکتیت و استالاگمیت می نامند. همین حکایت عاشقی سنگ های آبشار نیاسر کاشان کافی است تا این جاذبه به محلی عاشقانه برای کسانی تبدیل گردد که دوست دارند ابراز عشقشان خاطره ای ماندگار باشد.
از جمله جاذبه های کنار آبشار هم عکس گرفتن با لباس های قدیمی و سنتی این محل بوده که از طریق بانوان خوش ذوق انجام گرفته و میتوان دقایقی را با پوشیدن این لباسها در زمان قدیم سپری کرد. برای رسیدن به این مورد از دیدنی ترین آبشارهای کشور ایران باید 30 کیلومتر از کاشان به سمت غرب رفته تا به نیاسر برسیم. در فصل زمستان و بهار، آبشار جوش و خروش زیادی داشته و اطرافش هم پر از منظره ها طبیعی زیبا و سرسبز و پوشش های گیاهی متنوع می گردد.
- آدرس: نیاسر، محله سرکمر
- مدت زمان بازدید: 3 ساعت
آبشار آلوچال
آبشار آلوچال یکی از بی مثال ترین آبشارها بوده که هر ساله جهانگردان زیادی برای دیدنیش به سمنان می آیند. آبشار آلوچال شاهرود در جنگل ابر واقع شده و رسیدن به آن از طریق یک بخش پاکوب صورت می گیرد. این مورد از مشهورترین آبشارهای کشور ایران از شمال به جنگل های گلستان راه دارد. آبشار اصلی در واقع شامل دو آبشار بزرگ بوده که از فاصله چند متری روی یکدیگر فرود می آیند. این آبشار از جنوب با کوه قنام، کوه ابر و قطری در ارتباط بوده و از قسمت غربی میتوان به کوه تکیانو و کوه یخام دسترسی داشت. طول آبشار به چیزی حدود 25 متر می رسد و از قسمت شرق به منطقه اولنگ طو منتهی می گردد.
منطقه ای که آبشار آلوچال در آن واقع شده است، دارای پوشش گیاهی و جانوری متنوعی است. اگر بخواهیم به چند مورد از گونه های گیاهی موجود در این منطقه اشاره نماییم، می توانیم مواردی مانند شبدر، ممرز، افر، بلوط، دم روباهی، اسپرس، چوبک، آویشن، گونه های کلاه میرحسن را ذکر کنیم. این منطقه گونه های جانوری متنوعی را نیز در دل خود جای داده که از جمله آنها می توانیم به خرگوش، خوک وحشی، روباه، بلدرچین، گرگ، فاخته، خرس قهوه ای، عقاب جنگلی، بز، کبک، کبوتر جنگلی، شوکا اشاره کنیم.
برای دسترسی به این آبشار اول می بایست خود را به روستای ابر برسانید. سپس، باید به منطقه شیرین آباد رفته و پس از آن باید کمی پیاده روی کنید و راهی مسیری شوید که به کوه رستم منتهی می گردد. در نهایت هم با چیزی حدود یک ساعت پیاده روی به مقصد خود می رسید. البته، لازم است بگوییم که برای دسترسی به این آبشار باید از مسیرهایی عبور کنید که برخی از آنها احتیاجمند آمادگی جسمانی کافی بوده و بعلاوه وجود یک راهنمای محلی می تواند راحت تر شما را به مقصد برساند. باید بدانید که فصل بهار، اواخر تابستان یا اوایل پاییز می تواند زمان ایده آلی برای سفر به این منطقه باشد.
- آدرس: در دل جنگل ابر
- مدت زمان بازدید: 3 ساعت
آبشار زرد لیمه
آبشار زرد لیمه که به مانند نگینی ارزشمند بوده، در یک منطقه کوهپایه ای نهاده شده که برای رسیدن به آن باید کوهنوردی نمایید و اگر جزو افرادی هستید که علاقه شدیدی به کوهنوردی دارید، این سفر می تواند یک سفر مهیج برای شما باشد. بنابراین، توصیه می کنیم که در مسیر خود انواع خوراکی و نوشیدنی را به مقدار کافی همراه خود داشته باشید تا موقعی که در طول مسیر سخت برای رسیدن آبشار خسته شدید، بتوانید املاح مورد احتیاج بدن خود را تامین نمایید و ادامه داده و به این آبشار برسید؛ مکانی زیبا با طبیعت سرسبز و پوشیده از درختان بلوط زاگرس در اطراف با ارتفاع نزدیک به 40 متر و عرض تاج 65 متر؛ آبشاری بی نظیر و دیدنیی در چهارمحال و بختیاری که نام دیگرش آبشار بوینه است.
برای رفتن به آبشار زرد لیمه اگر با مسیر آشنایی نداشته باشید، ممکن است گم شوید. بنابراین، یک راهنمای مسیر که خوب با این منطقه آشنا باشد، لازم و ضروری به نظر می رسد. اگر می خواهید از زیبایی های بی نظیر و بکر این منطقه هم لذت کافی ببرید، بهتر است اوایل اردیبهشت خود را به آبشار زرد لیمه برسانید. این آبشار بعد از روستاهای رستم آباد و کاج و در 30 کیلومتری غرب اردل نهاده شد. برای رفتن به اینجا باید خود را به جاده و دشت الیکوه برسانید و بعد عبور از روستای کاج و رستم آباد در مسیر جنوبی حرکت نموده و به چشمه سرد آب برسید که در ابتدای مسیر این آبشار زیبا نهاده شده است. درمنطقه دیناران دره ای طویل نهاده شده که از رود کارون سرچشمه می گیرد و این آبشار زیبا سرچشمه اش از رود کارون هست.
وقتی که تقریبا 40 کیلومتر از این جاده را پیمودید، آن وقت در خاتمهی جاده به دامنه تپه ای خواهید رسید. با ادامه دادن مسیر خود به یک دره می رسید که راه ماشین رو ندارد. از اینجا به بعد باید پیاده طی مسیر نمایید. خود را به بالای دره رسانده و از یک مسیر مالرو به سمت پایین دره حرکت کنید. از اینجا به بعد هم مسیر رودخانه را به سمت شرق در نظر گرفته و به سمت بالای رودخانه بروید تا جایی که آبشار زرد لیمه در جلوی چشمانمان نمایان گردد.
مسیر رفت طوری است که حداقل 8 ساعت پیاده روی خواهد داشت. برای این سفر کیسه خواب و چادر به همراه داشته باشید، چون مجبور خواهید شد شب را در جایی اتراق کنید. این آبشار از شهرکرد تقریبا 4 ساعت فاصله دارد. پرتگاه ها و سراشیبی های خطرناکی هم در طول مسیر رسیدن به این مورد از زیباترین آبشارهای کشور ایران وجود داشته که هر کدام زیبایی منحصر بفردی دارند.
- آدرس: شهرستان اردل، بخش مرکزی، روستای زرد لیمه
- مدت زمان بازدید: 4 ساعت
آبشار رنگو
آبشار رنگو به دلیل وجود منابع طبیعی فراوان، دارای آب و هوای بسیار دلپذیری بوده که دیدنش را برای بازدید نمایندگان بسیار مجذوب نماینده و خاطره ساز خواهد نمود. این آبشار در حدفاصل 15 کیلومتری جنوب غربی گرگان نهاده شده و دارای یک بستر نیم دایره ای نسبتا کوچک با یک محل ریزش اصلی و چند محل ریزش فرعی آب هست. آبشار رنگو گرگان 7 متر ارتفاع داشته و فاقد هرگونه امکانات رفاهی و تفریحی است. فقط تنها در فاصله کمی از این مورد از زیباترین آبشارهای کشور ایران یک کمپ کوچک برای اقامت چند روزه طبیعتگردها و کوهنوردان در نظر گرفته شد.
رنگو به حدی دیدنی و دیدنیی است خصوصا در فصل احیای طبیعت که شاید کمتر کسی باشد که دلش نخواهد از داخل جنگل و با انجام یک پیاده روی 5 ساعته خود را به چنین جاذبه طبیعی برساند. بعلاوه، برای رفتن به سوی آبشار رنگو می توانید از مسیر دیگری که از طریق پارک جنگلی و سپس روستای توشن بوده نیز اقدام نمایید. درست در شروع مسیر منتهی به آبشار رنگو، یک گرمابه قدیمی مخروبه نهاده شده که قدمت آن هنوز معین نشده و تنها در مورد آن می دانیم که سالهای سال به همین منوال متروکه و مخروبه به جای مانده است.
با گذر از گرمابه و فاصله گرفتن از آن، به یک گورستان تاریخی که مربوط می گردد به یکی از روستاهای همجوار منطقه خواهید رسید که از آن نیز باید عبور کنید و در امتداد مسیر رودخانه به حرکت خود ادامه دهید تا به دره ای به ارتفاع 50 متر دست پیدا نمایید. توجه داشته باشید که ممکن است در برخی از نقاط پیاده روی شما از دل جنگل، شیب دره ای که در حال گذر از آن هستید، به 80 درجه نیز برسد. پس، خواهشا با اطمینان گام های خود را بردارید. تقریبا اگر راه را درست پیموده باشید، باید با گذر زمانی 5 ساعته به این مورد از مشهورترین آبشارهای کشور ایران رسیده باشید یا به نقطه ای که بتوانید صدای پر خروش ریزش آب این آبشار را به راحتی در سکوت محض بشنوید.
باید بدانید که مسیر منتهی به این مورد از دیدنی ترین آبشارهای کشور ایران چه بخواهید و چه نخواهید از داخل جنگل عبور می نماید و توصیه می کنیم در وهله اول، در صورتیکه هیچ شناختی از این مسیر ندارید، حتما از یک راهنمای محلی قابل اعتماد بهره ببرید و در وهله دوم نیز حتی المقدور برنامه طبیعتگردی خود را در روز تنظیم نمایید که به تاریکی شب برنخورید.
- آدرس: 15 کیلومتری جنوب غربی گرگان
- مدت زمان بازدید: 4 ساعت
آبشار خامی باشت
آبشار خامی در تنگه برا واقع شده و از محیطی سرسبز و رودخانه های پرخروش برخوردار است. آبشار خامی باشت یک آبشار دائمی بوده و در موقعیت جغرافیایی E5057 N3032 واقع شده است. این آبشار به دلیل وجود منظره ها طبیعی سرسبز و بیشه زارهای رنگارنگ و بعلاوه پوشش انبوهی از درختان بلوط همه ساله با استقبال قابل توجهی از سوی جهانگردان و دوستداران طبیعت روبرو می گردد. برای رسیدن به این آبشار سرزنده و پویا، باید در حدود 3 ساعت کوهپیمایی کنید تا در میان کوههای خامی، به دره ای به نام برا برسید و بتوانید آبشار خامی را از نزدیک مشاهده نمایید.
نباید فراموش کنید که برترین فصل دیدن این مورد از مشهورترین آبشارهای کشور ایران، فصل بهار هست؛ فصلی که طبیعت در آن بیدار شده و با نهایت سرزندگی آماده شروع یک نمایش بی بدیل در منطقه است. درختان تاگ، زالزالک، بادام، ارزن، کلخنک، کیگم و پسته وحشی یا همان بن را نیز میتوان در اطراف این جاذبه مشاهده کرد.
- آدرس: در منطقه ای با نام تنگ برا
- مدت زمان بازدید: 3 ساعت
آبشار لونک
آبشار لونک در فاصله 25 کیلومتری از شهرستان سیاهکل واقع شده است. مسیر منتهی به آبشار بسیار زیباست که با یک بار گذر از این مسیر، شیفته سرسبزی و طبیعت بکر آن خواهید شد. در هر دو سوی مسیر دسترسی به آبشار لونک، کوههای سرسبز و جنگلهای انبوه وجود دارند و گویی جاده در دل مسیر کوهی و پر درخت بنا شده است. در جای جای مسیر، طبیعت به گونه ای زیباییش را به رخ کشیده که نمیتوان به راحتی از آن گذر کرد و نادیده اش گرفت. آبشار یکی از جاذبه های طبیعی پرطرفدار با مسیر دسترسی بسیار زیبا در این منطقه بوده و خاتمهی این جاده به منطقه ییلاقی و بسیار خوش آب و هوای اسپیلی می رسد که خود از دیگر مکانهای پرجهانگرد به خصوص در فصل تابستان است.
آبشار لونک سیاهکل از دو آبشار به پهنای 20 متر شکل گرفته، آب از ارتفاع 6 متری به سطح زمین می رسد و وارد جریان رودخانه شیم می گردد. مسیر منتهی به بالای این مورد از زیباترین آبشارهای کشور ایران دارای پله های سنگی است که به راحتی میتوان از آنها بالا رفت و از منظره زیبا لذت برد. در آب خروشان چشمه آبشار می توانید لذت شنا را تجربه کنید. عمق آب تنها در برخی از قسمتها زیاد است اما بطور کلی امکان شنا برای هر فردی وجود دارد. در مسیر منتهی به آبشار لونک هم تعدادی کافه و رستوران در محیط باز جنگلی وجود دارند که می توانید با اجاره آلاچیق، چند ساعتی در آنها اقامت داشته باشید. علاوه بر این، در اطراف چشمه آبشار و در سایه درختان زیبا امکان نشستن وجود دارد و می توانید بساط پیک نیک خود را مهیا نموده و از آرامش لذت ببرید.
- آدرس: 22 کیلومتری جنوب سیاهکل
- مدت زمان بازدید: 2 ساعت
آبشار هریجان
هریجان نام آبشاری است در استان مازندران که کاملا نام آشنا برای مردم استانهای البرز و تهران است. این مورد از مشهورترین آبشارهای کشور ایران در منطقه معروف کلاردشت و در حوالی روستایی هم نام به خود یعنی روستای هریجان نهاده شد. طبیعت بکر و دست نخوره پیرامون این جاذبه طبیعی در کنار زندگی در حال جریان حیوانات گوناگون آن سبب گشته تا آبشار هریجان همواره از شرایط آب و هوایی مناسب و معتدل شرجی برخوردار بوده و لااقل برای مردم استانهای و شهرهای نزدیک یک مکان مناسب برای سپری کردن آخر هفته های آنان باشد.
برای رفتن به سوی آبشار هریجان، ابتدا باید به سمت روستای هریجان حرکت کنید. برای این منظور می توانید از زیباترین جاده ایران که همان جاده چالوس است، استفاده نمایید و از طریق یکی از فرعی های آن راهی روستای دیدنی هریجان شوید. روستای هریجان در حدفاصل 10 کیلومتری و شاید هم حتی کمتر از جاده چالوس واقع شده است که با وارد شدن به مسیر منتهی به آن و بعلاوه پشت سر گذاشتن چند پیچ مختلف می توانید این روستا را از دور نظاره گر باشید. آبشار هریجان در قسمت غربی روستا واقع شده و تنها راه رسیدن به آن عبور پیاده از یک مسیر خاکی است. اگر بخواهید تنها نظاره گر آبشار از دور باشید، می توانید تنها با طی کردن 300 یا 400 متر از راه داخل روستا، به یک فرعی خاکی در کنار پرچین های سنگی که در سمت چپ شما نهاده شده اند، برسید.
سپس، با انجام یک پیاده روی کوتاه مدت 15 دقیقه ای به نهر کوچکی که از آب این مورد از زیباترین آبشارهای کشور ایران حاصل شده، دست پیدا نمایید. ولی اگر بخواهید کمی بیشتر از مجذوب نمایندهیت های این آبشار پرخروش بهره مند شوید، باید کمی خیس شدن و عرق کردن را به جان خریداری کنید، چرا که باید با انجام یک کوهنوردی 30 دقیقه ای خود را به اولین تاج آبشار که ارتفاعی 9 متری دارد، برسانید. توجه داشته باشید برای رفتن به اولین تاج این آبشار باید وارد مسیر نسبتا شیب داری که در سمت راست شما به چشم می خورد، شوید و پیش از آنکه کوهنوردی خود را شروع نمایید، توصیه می کنیم که کمی بر روی تخته سنگ بزرگی که در آنجا نهاده شده، به استراحت و برطرف خستگی بپردازید، چرا که کوهنوردی نیم ساعته در مقابل شما واقع شده است.
ذکر این نکته نیز لازم و لازم است که این مورد از زیباترین آبشارهای کشور ایران در ماههای گرم سال تقریبا بی آب و در ماههای سرد سال و بهار یکی از پر آب ترین آبشارهای شمالی کشور تلقی می گردد.
- آدرس: شهرستان چالوس، بخش کلاردشت، روستای هریجان
- مدت زمان بازدید: 3 ساعت
آبشار آتشگاه
آبشار آتشگاه، آبشاری است در شهرستان لردگان که نسبت به خود شهر لردگان در فاصله ای 40 کیلومتری واقع شده است. این آبشار که برترین زمان بازدید از آن بهار و تابستان بوده، در حدفاصل 190 کیلومتری از شهرکرد و 20 کیلومتری از روستا سردشت نهاده شده و دارای مختصات جغرافیایی E510027 N311444 هست. این مورد از مشهورترین آبشارهای کشور ایران همانطور که از نامش نیز پیداست، در روستای آتشگاه یا همان دره سه کیلومتری آتشگاه واقع شد. مسیر رسیدن به آبشار آتشگاه از محل چشمه که آب آبشار از آنجا تامین می گردد تا نقطه مشترک آن با رودخانه خرسان پوشیده شده است با انواع و اقسام گیاهان و درختان جنگلی سرسبز.
وجود شیب های نامتعارف و پستی و بلندی های زیاد هم سبب ایجاد آبشارهای کوچک و بزرگ فراوانی در داخل این دره شده است. اگر به شمارش باشد، باید گفت تعداد آبشارهای اصلی و بزرگ قابل رویت در این دره به عدد 7 می رسد؛ 7 آبشاری که هر کدام از ویژگی های منحصر بفردی برخوردار هستند و در کنار تمام مجذوب نمایندهیت های طبیعی و محیط بکر و دست نخورده خود، از منظره ها خارق العاده ای برای دیدن بهره مند. سفر به روستای آتشگاه و دیدنی آبشار آن بسیار ساده است و میتوان تا نزدیکی آبشار را با خودروی شخصی طی نمود. ضمن اینکه برای راحتی جهانگردان، پارکینگ هایی مخصوص در نظر گرفته شده اند. گفتنی است که در کنار این پارکینگ ها هم اتاقک هایی با کارکرد سرویس بهداشتی، حمام و حتی استراحت تعبیه شد.
- آدرس: 40 کیلومتری لردگان
- مدت زمان بازدید: 3 ساعت