غار سهولان مهاباد ، غار آبی در آذربایجان غربی
به گزارش اخبار ورزش ها، غار سهولان مهاباد
در این مطلب از مجله گردشگری خبرنگاران شما را با غار سهولان مهاباد ، غار آبی در آذربایجان غربی آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.
استان آذربایجان همیشه یکی از استان هایی بوده است که همگی در خصوص زیبایی هایش شنیده ایم. مهاباد یکی از شهرستان های زیبای این استان محسوب می شود که در بخش جنوبی استان واقع شده است. این شهرستان کرد نشین در یک دامنه خوش آب و هوا در رشته کوه های لند شیخان واقع شده است.
غار سهولان (Saholan Cave) در 43 کیلومتری جنوب شرق شهرستان مهاباد و در حد فاصل محور مهاباد - بوکان قرار گرفته است. روستایی به همین نام نیز در نزدیکی غار سهولان وجود دارد که مملو از دشت ها و باغات سرسبز و چشمه های زیبا ودیدنی است. یکی از این مکان های دیدنی غار سهولان است.
واژه سهولان در گویش مردمان کرد زبان به معنی یخ بندان است که احتمالا این نام گذاری خبر از یخ بندان در زمستان های این منطقه را می دهد. مردم محلی که در این منطقه زندگی می نمایند به آن کونه کوتر می گویند. این واژه به معنی لانه کبوتر و جالب است بدانید علت این نام محلی این است که غار سهولان پر از لانه کبوتر هاست و یکی از اولین ویژگی های چشم گیری است که در هنگام بازدید از آن توجه تان را جلب خواهد نمود.مساحت داخلی غار سهولان حدود 600 مترمربع و محتویات غار سنگ های آهکی است، ارتفاع سقف غار تا سطح دریاچه آن 50 متر بوده و عمق آب در بعضی جاها به 32 متر می رسد این پدیده زیبا و نادر دارای 2 دهانه بوده و اختلاف دمای درون و بیرون غار نیز بین 10 الی 15 درجه است و با جلوه های طبیعی و قندیل های منحصر به فردی که دارد در دامنه رشته کوه های کوتر قرار گرفته است.
غار سهولان در ارتفاع 2222 متری از سطح دریا واقع شده و به دو قسمت خشک و آبدار تقسیم شده است. قسمت آبدار آن در ارتفاع 1751 متری از ساحل آزاد واقع شده است و برای رسیدن به آن از ورودی اصلی غار باید 20 متر پایین تر بروید و برای این منظور پله هایی تعبیه شده است. امروزه در حدود 250 متر از مسیر آبی و 300 متر از زمین خشک آن کشف و بهره برداری شده است.
فضای درونی غار با چراغ ها و نورافکن های متعدد روشن شده است. در امتداد مسیر دریاچه ای زیبا در برابر چشمانتان ظاهر می شود که چندین قایق پارویی برای جابجایی گردشگران در آن واقع شده است. در انتهای دریاچه اول دالانی قرار گرفته که به بخش دوم غار سهولان منتهی می شود.در این بخش نیز حوضچه های کوچک و بزرگی به چشم می خورد و به شبه جزیره شهره است. در انتهای این حوضچه ها نیز دریاچه ای قرار گرفته است که بسیار چشم نواز است. بازدید برای گردشگران در همین نقطه انتها می یابد. در ادامه قسمتی از غار به وسیله غارنوردان کشف شده است اما این قسمت به علت فضاهای تنگ و باریک تنها به وسیله غارنوردان حرفه ای پیموده می شود.
تنها موجودات زنده این غار کبوتر چاهی و خفاش بوده که قسمت هایی از غار رابه عنوان آشیانه انتخاب نموده اند به علت تاریک بودن و نبود نور هیچ نوع جلبکی در آب دریاچه این غار رشد ننموده و به غیر از جانداران میکروسکوپی هیچموجودی دیگری زیست نمی نماید، آب دریاچه غار بسیار شفاف و زلال بوده و عمق آن علی رغم تاریک بودن تا چند متری قابل رویت است، این غار به سبب داشتن محیطی زیبا و چشم اندازی شگفت انگیز مقصد بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی بوده و هرساله در فصول گرم نیز آب و هوایی متعادل و مطلوبی دارد.
غار سهولان چگونه کشف شد؟
داستان معروف شدن سهولان به سال 1890 میلادی برمی شود؛ در این زمان بود که باستان شناسی فرانسوی به نام ژاک دمرگان با یاری مردمان محلی و با کلک وارد غار می شود و حتی نقشه ای از آن تهیه نموده است که بعد از گذشت این همه سال اهمیت دارد. ژاک در کتاب خود به نام جغرافیای ایران به این مکان اشاره می نماید و این در حالی است که در منابع دیگر نامی از آن دیده نمی شود. بعد از آن، در زمان جنگ جهانی دوم یک هیئت انگلیسی و در سال 1375 نیز غارشناسان ایرانی مطالعه را ادامه دادند. از دالان اصلی، تالار بزرگ و دهلیز ورودی سفال های متعلق دوره های اشکانی و ایلخانی یافت شده است.
این غار که از سال 1379 میزبان گردشگران است، در لیست میراث طبیعی و ملی ایران به ثبت رسیده است و جزو منطقه ها تحت حفاظت سازمان محیط زیست واقع شده است.
دسترسی
برای بازدید از غار سهولان باید مسیر شهرستان مهاباد را در پیش بگیرید. غار سهولان در 155 کیلومتری جنوب شرقی ارومیه و در فاصله 42 کیلومتری جنوب شرقی مهاباد و 28 کیلومتری شهر بوکان، در محور مهاباد به بوکان قرار گرفته است.
اگر از ماشین شخصی استفاده می کنید، می توانید تا نزدیکی غار پیش بروید و فقط چند متر انتهای را باید پیاده روی کنید تا خودتان را به دهانه غار برسانید. روستایی که غار سهولان در آن قرار گرفته به همین نام است و در دامنه رشته کوه های زیبا و سرسبز کوتر واقع شده است.
برای ورود به غار باید هزینه بلیط و ورودی به همراه هزینه سوارشدن قایق را پرداخت کنید. قیمت بلیط غار سهولان حدود 12 هزار تومان است. برای بازدید از غار نیز باید بین ساعت 9 صبح تا 5 عصر راهی این ناحیه شوید.
منبع: تاپ تراول