زایمان طبیعی 9 ، 0 سزارین

به گزارش اخبار ورزش ها، 80 تا 85 درصد زایمان ها احتیاج به هیچ گونه مداخله درمانی ندارند و به طور طبیعی رخ می دهند و تنها در کمتر از 15 درصد آنها، اقدام به مداخلات تهاجمی طبی لازم است چرا که اگر در این موارد سزارین صورت نگیرد جان نوزاد و حتی در مواردی جان مادر در مخاطره خواهد بود. طبق آمارهای اعلام شده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شیوع سزارین

زایمان طبیعی 9 ، 0 سزارین

زایمان طبیعی 9 - 0 سزارین

نویسنده:*آزیتا صفارزاده

شیوع سزارین در ایران به طور میانه، سه برابر بیش از آمارهای جهانی است

80 تا 85 درصد زایمان ها احتیاج به هیچ گونه مداخله درمانی ندارند و به طور طبیعی رخ می دهند و تنها در کمتر از 15 درصد آنها، اقدام به مداخلات تهاجمی طبی لازم است چرا که اگر در این موارد سزارین صورت نگیرد جان نوزاد و حتی در مواردی جان مادر در مخاطره خواهد بود. طبق آمارهای اعلام شده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شیوع سزارین در ایران به طور میانه، سه برابر بیشتر از آمارهای جهانی است و در مراکز شهری 9/41 درصد و در شهر تهران، 50 درصد گزارش شده است. این در حالی است که در آمریکا و کشورهای غربی، تعداد عمل های سزارین، از 5/4 درصد در سال 1965 میلادی به 25 درصد در سال 1998 افزایش یافته و از این سال به بعد، آمار سزارین اندکی کاهش یافت یا تقریباً ثابت ماند. به همین مناسبت به مقایسه این دو روش زایمان پرداخته ایم که از نظرتان می گذرد.

در ایران زنان باردار این تصور نادرست را دارند که با انتخاب سزارین، هیچ گونه درد و مسئله ای را تحمل نخواهند کرد. حال آنکه درد و عارضه پس از انجام سزارین ایجاد خواهد شد. از طرفی در کشور ما، تمایل متخصصان زنان و زایمان به انجام دادن سزارین، بیشتر از زایمان طبیعی است. چرا که راهنمایی زایمان طبیعی تا مرحله آخر در حدود پنج برابر بیشتر از جراحی سزارین زمان احتیاج دارد اما تعرفه دریافتی از آن به مراتب کمتر است. مساله قابل توجه دیگر، تبدیل شدن سزارین، به اقدامی تجملی و لوکس است. متأسفانه زنان کشور ما با چنین دیدی به جراحی عظیم و خطرناک سزارین نگاه می کنند و آن را روشی جهت تسکین درد زایمان تلقی می کنند.

واقعیت های سزارین

گروهی از مردم تصور می کنند که ضریب هوشی افراد حاصل از زایمان سزارین بالاتر از کسانی است که با زایمان طبیعی متولد شده اند. اما در واقع ارتباطی میان بهره هوشی افراد و شیوه تولد آنان وجود ندارد و حتی در بعضی از تحقیقات، ضریب هوشی نوزادان حاصل از زایمان طبیعی، نسبت به نوزادان سزارینی، بالاتر گزارش شده است. بعضی از زنان هم صدمات و ضربه های زایمانی را مختص به زایمان طبیعی می دانند. گزارش های زیادی از فلج اعصاب بازویی، شکستگی جمجمه و سایر استخوان ها در نوزادانی که به طریق سزارین به جهان می آیند، وجود دارد. تحت فشار قرار گرفتن قفسه صدری جنین طی زایمان طبیعی، مایع داخل حبابچه های ریه نوزاد را خارج می نماید و در نتیجه، تنفس وی عمیق تر و سریع تر آغاز می گردد. از طرف دیگر، اغلب عوارض سزارین در دراز مدت خود را نشان می دهند. چسبندگی احشاء و نازایی از این قبیل عوارض هستند. مقدار خون از دست رفته در حین عمل سزارین، حدود دو برابر زایمان طبیعی است. بعلاوه امکان آسیب تماشا مثانه و روده ها هم وجود دارد. عفونت های رحمی و دستگاه ادراری، با شیوع 12 درصد، از شایع ترین عوارض سزارین هستند. سزارین نه تنها دارای خطرات و عوارض ناشی از اعمال جراحی و بیهوشی است بلکه به دلیل بستری طولانی مدت پس از زایمان، بازگشت به فعالیت های عادی، طولانی تر خواهد بود و علاوه بر آن هزینه های گزاف لوازم جراحی و اتاق عمل و بستری طولانی مدت در بیمارستان، بار مالی زیادی را به خانواده ها و جامعه تحمیل می نماید.

یک مقایسه و 9 نکته

مدت بستری شدن و توانایی بازگشت به کارهای عادی و روزمره بعد از زایمان طبیعی خیلی کمتر از سزارین است و مادرانی که زایمان طبیعی داشته اند زودتر به خانواده خود ملحق می شوند.

حجم خونی که مادر طی زایمان طبیعی از دست می دهد تقریباً نصف یک عمل سزارین است لذا خطر خون ریزی و کم خونی، در یک زایمان طبیعی خیلی کمتر از زایمان به طریق سزارین می باشد.

خطرات و ریسک بی هوشی برای زایمان طبیعی وجود ندارد، درحالی که برای مادرانی که به روش سزارین زایمان می کنند این خطرات اجتناب ناپذیر است.

از نظر مالی زایمان طبیعی به نفع مادر، بیمارستان و جامعه می باشد.

درصد ابتلا به عفونت در بین مادران سزارین شده بیشتر از مادرانی است که زایمان طبیعی کرده اند.

مادرانی که زایمان طبیعی داشته اند در دادن آغوز به نوزاد خود پیروز تر هستند چرا که خوردن آغوز یا کلستروم به اسم اولین واکسن برای کودک منافع بسیاری دارد.

مادرانی که زایمان طبیعی کرده اند در امر شیردهی به نوزاد خود پیروز تر از مادرانی می باشند که به طریقه سزارین نوزاد خود را به جهان آورده اند.

پس از زایمان طبیعی، مادران با انجام ورزش های مناسب به مراتب سریع تر از زمانی که سزارین می شوند، می توانند تناسب اندام خود را به دست آورند.

به طور میانه مدت اقامت مادران سزارینی در بیمارستان دو برابر و نیم مادرانی است که زایمان طبیعی داشته اند.

پی نوشت ها :

*جراح زنان و زایمان

منبع: http://www.salamat.comaeمنبع: راسخون

به "زایمان طبیعی 9 ، 0 سزارین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زایمان طبیعی 9 ، 0 سزارین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید