روز جهانی قهوه؛ درباره این نوشیدنی بیشتر بدانید

به گزارش اخبار ورزش ها، 29 سپتامبر یعنی هفتم مهر روز جهانی قهوه است. زمانی بود که تهران 150 هزارنفر جمعیت داشت اما صاحب 450 قهوه خانه بود. و بیشتر از هر کار دیگری، شغل قهوه خانه داری رایج بود. حالا هم قهوه خانه ها وجود دارند اما بیشتر از آنکه قهوه سرو نمایند، قلیان چاق می نمایند و قهوه را باید در کافه ها خورد.

روز جهانی قهوه؛ درباره این نوشیدنی بیشتر بدانید

دور دنیا با قهوه

قهوه برای دهه های متمادی سوغات محبوبی بوده و توی چمدان گردشگر ها جای ویژه ای برای خود داشته و دارد. شهرهایی در دنیا هستند که قهوه هایشان معروف تر است و گردشگران پای ثابت کافه هایشان هستند. یکی از این شهرها استانبول است که قهوه ترک اصیل دارد و نه تنها در آنجا، بلکه اینجا در کافه های ایران هم قهوه ترک یکی از نوشیدنی های محبوب مشتری هاست. شهر بعدی پاریس است و قهوه فرانسه و اوله مشهورش که در آن شیر و خامه می ریزند و از تلخی محض درش می آورند. پاریس شهر کافه هاست و می گردد ساعت های زیادی را در آن گذراند بدون اینکه کسی به شما بگوید، وقت تمام شده و باید پول میز را بپردازید و از کافه بیرون بروید.

بعد به سیاتل آمریکا می رسیم که استارباکس اصلاً در همین شهر پا گرفت و به خاطر قهوه خوبی که ارائه می دهد کافه های فراوانی هم دارد. هاوانا مرکز کوبا جای بعدی است که می گردد کافه کوبانوی مخصوص نوشید و شهر پنج رم ایتالیاست که کاپوچینو و ماکیاتو و اسپرسوی اصل دارد و دم کردن قهوه خوب را هنر می داند. اما ما همه انواع قهوه را در کافه های خودمان بومی نموده ایم یعنی قهوه ای که در فرانسه می خورید شاید همان قهوه فرانسه ای نباشد که اینجا می نوشید.

قهوه در ایران

در دو دهه گذشته در ایران هم کافه ها خیلی محبوب شده اند و شغل کافه داری همواره در لیست مشاغل خواستنی جوان هاست و حالا هم باریستاها اضافه شده اند که شغلشان کار با دستگاه اسپرسو و درست کردن انواع قهوه است و یکی دوسالی است که مسابقه برترین باریستا هم در تهران برگزار می گردد و برندگانی دارد. درمورد اینکه در کدام کافه می گردد قهوه خوب خورد، مثل خیلی از چیزها اتفاق نظر وجود ندارد ولی قهوه خورهای حرفه ای درمورد اینکه قهوه آسیاب شده یا آسیاب نشده خوب را از کجا می گردد خرید، تقریباً با هم متفق القول هستند.

حالا در تهران قهوه خوب را از کجا می گردد خرید؟ یکی از قهوه فروشی ها، ادنا در خیابان مفتح شمالی نرسیده به هفت تیر است. ویترین کوچک و شلوغ این مغازه پر از بسته های کوچک و بزرگ قهوه٬ کاکائو و چای است وعلاوه بر این٬ قهوه جوش های متنوع هم دراین مغازه به فروش می رسد. قهوه را باید کم کم خرید تا نم نکشد و برای دم کردن تازه باشد. قهوه فروشی قدیمی دیگر در خیابان انقلاب روبروی خیابان ویلا و قبل از میدان فردوسی است. نامش قهوه ست است. وقتی در را باز می کنید بوی تند قهوه در سراسر پیاده رو پخش می گردد. در مغازه دستگاه بزرگ بو دادن قهوه گذاشته اند و مواقعی که قهوه بو می دهند کل میدان فردوسی محظوظ می گردد. قهوه فرزین در خیابان شریعتی نزدیک سینما فرهنگ، قهوه طلایی در خیابان میرزای شیرازی و قهوه وارطان در خیابان کریم خان از دیگر قهوه فروشی های محبوب تهران هستند.

یک استکان چای در کوچک ترین کافه دنیا

انواع قهوه

خیلی از آدمها هوس خوردن انواع قهوه را می نمایند اما نمی توانند فرق آنها را از هم تشخیص دهند. در منوی کافه ها نام های مختلفی برای روشهای مختلف درست کردن قهوه وجود دارد.

کافه لاته

مثلا کافه لاته، یک قهوه ایتالیایی است که از ترکیب قهوه اسپرسو با شیر تهیه می گردد. کافه لاته در لغت به معنای قهوه (کافه) و شیر (لاته) است. برای تهیه کافه لاته، اسپرسو را با شیر داغ یا جوشیده ترکیب می نمایند و روی آن را با کف شیر می پوشانند. کافه لاته در فنجان یا کاپ سرو نمی گردد. در لیوانهای بلند شیشه ای سرو می گردد. چون از پایین تا بالا چند رنگ مختلف است و جدا بودن این طبقات مهارت قهوه ساز را نشان می دهد.

تفاوت کافه لاته با کاپوچینو در نسبت قهوه به شیر آن است. در کاپوچینو این نسبت ها مساوی است اما در کافه لاته نسبت قهوه به شیر جوشیده، یک به سه است. اگر در منویی کافه لاته نبود و کافه اوله را دیدید، تعجب نکنید. اوله نام فرانسوی لاته است.

اسپرسو

اسپرسو کلمه ایتالیایی است به معنی سریع. چون قهوه اسپرسو در کوتاهترین زمان٬ شما را سرحال می آورد. علت این خاصیت اسپرسو غلظتش است. اسپرسو در فنجان های بسیار کوچک و اغلب بعد از غذا سرو می گردد. در ایران فقط قهوه خورهای حرفه ا با طعم تلخ و غلیظ اسپرسو کنار می آیند. در کافه های مختلف، اسپرسو با ترکیب های مختلف سرو می گردد. مثلا کافه ماچیاتو که ترکیب اسپرسو با کف شیر و یک قاشق شکر است. یا کان پالا که ترکیب اسپرسو با خامه ترش است.

کاپوچینو

در کاپوچینو به اندازه مساوی قهوه و شیر با هم ترکیب می شوند و کاپوچینوهای طعم دار هم در بازار وجود دارد. قهوه آمریکانو ترکیب یک پیمانه قهوه اسپرسو با 250 گرم آب جوش است. این قهوه ابتکار آمریکایی هاست. ما هم در کافه هایمان روی این قهوه های ابتکاری، ابتکارهای خودمان را پیاده می کنیم و این می گردد که کاپوچینوی قهوه رئیس را فقط در تهران می گردد خورد نه در ایتالیا و نه در هیچ کجای دیگر دنیا.

منبع: اسنپ تریپ

به "روز جهانی قهوه؛ درباره این نوشیدنی بیشتر بدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روز جهانی قهوه؛ درباره این نوشیدنی بیشتر بدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید