حمایت از طرح های فناورانه برای فراوری عطر و طعم دهنده های طبیعی
به گزارش اخبار ورزش ها به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اسانس ها یا طعم دهنده ها علاوه بر این که طعم و بوی مواد غذایی را افزایش می دهند؛ خاصیت آنتی باکتریال دارند و بوی بد بعضی مواد را هم از بین می برند. این مواد در جهان بازار بزرگی را به خود اختصاص داده اند و رونق دارند.

در ایران هم حاشیه سود صنعت عطر و طعم دهنده ها به علت تنوع بالای این محصولات، بالا است و به علت مضرات بالای مواد شیمیایی، بازار به سمت فراوری و استفاده از طعم دهنده های طبیعی سوق یافته است. بر همین اساس فراوری بومی این محصولات می تواند توجیه مالی خوبی برای کشور داشته باشد.
اتفاقی که با انتشار فراخوان پذیرش طرح های فناورانه در زمینه صنایع عطرسازی و طعم دهنده های طبیعی به وسیله ستاد توسعه علوم و فناوری های گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منتشر شده است تا شرکت های دانش بنیان برای فراوری این محصولات به میدان بیایند.
ستاد در نظر دارد به منظور تکمیل زنجیره ارزش فراوری و فرآوری صنعت گیاهان دارویی در زمینه صنایع عطرسازی و طعم دهنده های طبیعی از طرح های پیشنهادی شرکت های دانش بنیان برای فراوری بار اول، فراوری نیمه صنعتی و تجاری سازی و توسعه بازار مطابق اولویت های کشور حمایت کند.
طرح هایی که به فراوری ترکیبات معطر و افزودنی های صنعت عطرسازی، توسعه فرمولاسیون های عطر و اسانس بر پایه مواد طبیعی، توسعه طعم دهنده ها و اولئورزین های طبیعی و توسعه تجهیزات فراوری عطر بینجامد در اولویت دریافت حمایت قرار دارند.
متقاضیان برای ارسال طرح های خود تا سرانجام مهرماه سال 1401 مهلت دارند.
منبع: خبرگزاری مهر